Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EenVandaag. Agnes Kant was even terug in de Kamer waar zij haar initiatiefwetsvoorstel over huishoudelijke hulp verdedigde. In de reportage kijkt zij ook terug op haar aftreden als SP-fractievoorzitter. Ned.1, 19.15-18.40u.

Netwerk. In aanloop naar de komende verkiezingen een nieuwe reeks reportages waarin Netwerk elke keer met een lijsttrekker van de politieke partijen het land intrekt. De politicus weet niet wat het reisdoel is of met wie er zal worden gesproken. De aftrap is voor Alexander Pechtold van D66. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova/Den Haag vandaag. Verslag over de onlusten in Thailand, aandacht voor het boek van Jan Kuitenbrouwer De woorden van Wilders en hoe ze werken, over politiek taalgebruik en een reportage over de Tea Party in de Verenigde Staten waar gisteren tijdens lokale verkiezingen veel gematigde Republikeinen werden verslagen door conservatievere collega’s. Ned.2, 22.15-22.50u.

Cannes filmfestival 2010. Verslag van het festival door ‘filmfan’ Daphne Bunskoek. Zij is ook te volgen op haar weblog via cinema.nl. Ned.2, 23.40-0.05u.

praatprogramma

De wereld draait door. Onder de gasten politiek duider Felix Rottenberg en opiniepeiler Maurice de Hond. Muziek van de Utrechtse singer-songwriter Thijs Kuijken die optreedt onder de naam I am Oak. Tafelheer: Beau van Erven Dorens. Ned.3, 19.30-20.23u.

Knevel & Van den Brink. Tweede Kamerlid Bas van der Vlies (SGP) kijkt terug op zijn carrière als parlementariër. Kimberly, het ‘sterrenmeisje’ met tientallen getatoeëerde sterren in haar gezicht waarvan zij beweert dat die tijdens haar slaap zijn aangebracht, vertelt over haar autobiografie. Ned.1, 23.00-23.56u.

cultuur

De artiestenfoyer. Frénk van der Linden praat met leden van het Nederlandse strijkorkest Matangi Quartet dat in 1999 tijdens de studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd opgericht. Het Gesprek, 20.45-21.45u.

Benali in boeken: Utrecht. Derde aflevering van een zesdelig boekenprogramma met Abdelkader Benali die dit keer aan de hand van beschrijvingen en ontmoetingen met levende én dode schrijvers een beeld geeft van Utrecht. Ned.2, 21.30-22.00u.

informatief

Lagerhuis verkiezingen 2010. Eerste deel van een driedelig debatprogramma. SP-lijsttrekker Roemer debatteert met het Lagerhuispanel over de stelling ‘Het eigen risico in de zorg moet worden afgeschaft’, terwijl D66-lijsttrekker Alexander Pechtold de stelling ‘De basisbeurs moet worden vervangen door een sociaal leenstelsel’ verdedigt. Ook gaan zij een op een met elkaar in debat. Presentatie Paul Witteman. Ned.1, 21.20-22.20u.

Documentaire

3Doc: Profiel van een loverboy. Documentaire met vijf waargebeurde verhalen van slachtoffers van een pooier. De film toont wat de jonge vrouwen is overkomen, onderzoekt de reden achter het gedrag van de pooiers. Ook wordt nagegaan hoe de vrouwen uit de greep van de pooiers kwamen, wordt de rechtzaak tegen een van hen gevolgd, en is te zien hoe de politie en hulpverlening omgaan met deze vorm van mensenhandel. Ned.3, 20.30-21.25u.

amusement

Jiskefet – Debiteuren Crediteuren. Derde deel van een zevendelige reeks met herhalingen van de in de jaren negentig zeer populaire satirische televisieserie. Ned. 3, 22.00-22.30u.

De engelen van Oranje. Bouchra van Persie, de vrouw van Robin van Persie (Arsenal), Winonah de Jong, de vrouw van Nigel de Jong (Manchester City) en Esmeralda Blokland, de vrouw van Kew Jaliens (AZ) reizen met presentator Art Rooijakkers naar Kenia om mee te werken aan de bouw van een SOS Kinderdorp. Tegelijkertijd proberen andere spelersvrouwen, onder wie Lonneke Rotmans, vriendin van Stijn Schaars (AZ) en Kim Pieters, vriendin van Piet Velthuizen (Vitesse), in Nederland met verschillende acties geld voor het project in te zamelen. Net 5, 22.00-23.05u

sport

Sporza: Oefeninterland België. Rechtstreeks verslag van de oefenwedstrijd België-Bulgarije, met commentaar van Filip Joos. Interviews: Frank Raes. Canvas, 20.35-22.55u.