Schuilen? Maar waarvoor

Afghan workers employed to clean the area of debris after a suicide attack take shelter from a sudden downpour underneath their wheelbarrows in Kabul, Afghanistan, Tuesday, May 18, 2010. (AP Photo/Ahmad Nazr ) AP

De Afghanen op de foto schuilen niet voor een gevecht of een bomaanslag. De aanslag is al geweest.

De mannen onder de kruiwagens zijn hier juist om puin te ruimen nadat een Talibaanstrijder zichzelf in Kabul te midden van een NAVO-konvooi opblies. Bij die aanslag kwamen zes militairen – vijf Amerikanen en een Canadees – en twaalf Afghaanse burgers om het leven. De autobom ging af op een verkeersader in de Afghaanse hoofdstad, vlak naast de ruïnes van wat eens het koninklijk paleis was.

De explosie vond plaats tijdens het spitsuur en verwoestte bijna twintig voertuigen. Puin en lichaamsdelen lagen over de weg verspreid. De mannen op de foto moesten het puin in kruiwagens opruimen. Maar, waar schuilen ze dan voor?

Voor een stortbui. Toen ze bezig waren, begon het hard te regenen.