RBS-directeur verbannen uit financiële sector

Nooit meer zal Johnny Cameron, voormalig hoofd van de zakenbankactiviteiten van Royal Bank of Scotland, een baan in de financiële sector aanvaarden.

Dat heeft de oud-bestuurder van RBS afgesproken met de Financial Services Authority, de Britse toezichthouder.

De FSA deed een jaar lang onderzoek naar de rol van Cameron in het bijna-faillissement van RBS nadat de bank zich had vertild aan de overname van ABN Amro en was geraakt door de kredietcrisis. Door de problemen moest RBS genationaliseerd worden.

In ruil voor de belofte dat Cameron zich zal terugtrekken uit de financiële wereld zal de FSA hem niet langer vervolgen. Gisteren liet Cameron weten dat het „toepasselijk” is dat hij geen leidinggevende functie meer zal bekleden, gezien de grote verliezen van RBS in 2008. Hij heeft geen schuld bekend.

De FSA heeft niet bekendgemaakt waarom Cameron uit de sector verbannen wordt. De resultaten van het onderzoek naar de oud-bestuurder worden niet openbaar gemaakt. Naar verluidt is er geen bewijs gevonden dat Cameron fraude heeft gepleegd of zichzelf onrechtmatig verrijkt heeft.

Cameron was jarenlang de rechterhand van voormalig RBS-topman Fred Goodwin. In zijn kantoor in Londen liet Cameron op maat gemaakte aquariums plaatsen. (AP)