PvdA vult nog 10 miljard in

De PvdA heeft gisteren 10 miljard euro aan bezuinigingen ingevuld. Daarmee hoopt de partij minder kwetsbaar te zijn voor verwijten van vooral CDA en VVD over potverteren. Morgen presenteert het Centraal Planbureau de doorrekening van verkiezingsprogramma’s. Bij de presentatie van het verkiezingsprogramma had de PvdA al gezegd het structurele overheidstekort met 30 miljard terug te willen dringen. Maar de partij had voor 10 miljard nog niet uitgelegd hoe dat zou moeten. Het geld wordt gezocht in de huurmarkt, bij de zorg en door het vergroten van de werkgelegenheid, zegt PvdA-Kamerlid Diederik Samsom. Een groot deel van de 10 miljard wordt pas rond 2040 gerealiseerd. Verschillende partijen uitten gisteren kritiek op de aanpassing van het verkiezingsprogramma. (NRC)