Overige films

Star Wars Episode V - The Empire Strikes Back (Irvin Kershner, 1980, VS). Vervolg op Star Wars bleek deel V te zijn van een sage in negen episoden. Met Mark Hamill als Luke Skywalker, Harrison Ford als Han Solo en Carrie Fisher als prinses Leia. RTL7, 20.30-23.00u.

Hitch (Andy Tennant, 2005, VS). Romantische komedie met Will Smith als ‘datedoctor’ die de grijze muizen van Manhattan leert kussen en vleien, met alle kreetjes en gilletjes die we van hem gewend zijn. Liefde ligt niet in mensenhanden, wil deze film zeggen. Dat blijkt wel als Smith zelf op vrijersvoeten moet. Er zijn nou eenmaal geen mathematische wetten voor de juiste hoek van waaruit je iemand moet kussen. Vrouwen zijn niet de voorspelbare factor, maar de onbekende in zijn vergelijking. RTL5, 20.30-22.45u.

This Film Is Not Yet Rated (Kirby Dick, 2006, VS). Kamikazefilmer Kirby Dick in de aanval tegen de machtigste organisatie in de Amerikaanse filmindustrie: de Motion Picture Association of America – de filmkeuring – die in Hollywood zoveel macht heeft dat hun ‘rating’ het verschil kan uitmaken tussen uit de kosten komen en floppen. Duidelijk wordt wat in de VS het hete hangijzer is: de Europeanen doen moeilijk over geweld en de Amerikanen over seks. Ned. 2, 0.05-1.50u.