op nrcnext.nl

Geloof niet in sprookjes

„Het woord ‘overwaarde’ verdient de hoofdprijs als meest misleidende term van de afgelopen decennia”, blogt Erica Verdegaal, op het geld&werkblog. „Bij overwaarde is uw huis meer waard dan de hypotheekschuld. Veel woningeigenaren worden daar onrustig van. Oorzaak: twintig jaar krediet- en hypotheekreclames veranderden de huisbezitter in een blinde woonconsument.

Illegale Franse feesten

In Nederland doen organisatoren van illegale feesten altijd een beetje geheimzinnig. Je moet via via worden uitgenodigd en vervolgens afreizen naar één of andere oude loods, die vaak kilometers buiten de stadsgrenzen staat. Dat is bij de Fransen wel anders. Die organiseren elke week wel ergens een ‘grand apéritif’, oftewel, een gigantisch illegaal feest. Lees hoe je zo’n borrel organiseert.