Kort nieuws Economie

Hunter Douglas maakt weer winst

Rotterdam, 19 mei. Hunter Douglas boekt weer winst, maar blijft voorzichtig in zijn vooruitzichten. De fabrikant van Luxaflex profiteerde het afgelopen kwartaal vooral van groei in Azië. In Europa en de VS hielden consumenten de hand op de knip. Hunter Douglas boekte 13,9 miljoen dollar nettowinst (11,4 miljoen euro) in het eerste kwartaal. Een jaar geleden leed het bedrijf nog een verlies van 25,7 miljoen dollar over dezelfde maanden. De omzet steeg met ruim 7 procent naar 535,5 miljoen dollar. (ANP)

Heijmans boekt lagere omzet

Den Bosch, 19 mei. Bouwbedrijf Heijmans heeft in de eerste maanden van het jaar minder omzet behaald dan een jaar eerder. De opbrengsten en het operationele resultaat werden negatief beïnvloed door de lange periode van vorst, zo meldde het bedrijf vandaag zonder concrete cijfers te geven. In Nederland daalde de omzet vooral bij de sectoren vastgoed, woningbouw en infrastructuur. Buiten Nederland deed de afname zich vooral voor bij de wegenbouwactiviteiten in België en Duitsland. Heijmans boekte ondanks de lagere omzet wel een „duidelijk” beter operationeel resultaat dan in de eerste maanden van 2009. (ANP)

Lichte winstgroei voor Wal-Mart

Chicago, 19 mei. ’s Werelds grootste supermarktketen Wal-Mart heeft in het eerste kwartaal, dat liep tot eind april, een winst behaald van 3,3 miljard dollar (2,7 miljard euro). Dat is iets meer dan de winst over het eerste kwartaal van 2009, die uitkwam op 3 miljard dollar. Het betere resultaat was vooral te danken aan groei in het buitenland. De verkopen in de Amerikaanse discountwinkels vielen tegen. De omzet in de Amerikaanse winkels die langer dan een jaar open zijn, daalde met 1,4 procent. (ANP)