5 redenen om uit te gaan

1 muziekproject

Muzikale ontdekkingsreis Vers

Tilburg: Black Box, Esplanade gebouw UvT. Tijd: 17.00-19.00u. Gratis. Reserveren via amuse@uvt.nl

Onverwachte muziekcombinaties, de communicatie tussen een danseres en violist en een multimediale ontdekkingsreis: drie jonge talenten, Thomas Martens, Marieke Berendsen en Lucas Schlicher tonen vanavond hun muziekproject. VERS is de talentontwikkelingsplek van Productiehuis Muzieklab Brabant.

2 theater

StraatTheaterFestival

Maastricht: Kumulustheater. Tijd: 20.00u. Toegang: 4 (studenten)/6 euro. www.sg.unimaas.nl

Een avond lang toveren Alles is Drama en Studium Generale hoekjes en nissen van het Kumulus om tot podia, worden er tentjes opgezet en hutjes en barretjes gebouwd. Met live-acts, performances, film, dans en natuurlijk straattheater.

3 dans

Talent On The Move 2010

Rotterdamse Schouwburg. Tijd: 20.15u. Entree: 7,50-12,50 euro. www.rotterdamseschouwburg.nl

Studenten van de Rotterdamse Dansacademie presenteren zich op het grootste (dans)podium in de Maasstad. Op het programma staat werk van Regina van Berkel, Pedro Goucha Gomes, Jérôme Meyer & Isabel Chaffaud, Hans van Manen, Loïc Perela, Keith-Derrick Randolph, Neel Verdoorn en Heidi Vierthaler.

4 muziek

Jay Brannan + mr. a balladeer

Amsterdam: Melkweg Oude zaal. Tijd: 19.30u. Entree: 10 euro + lidm. www.melkweg.nl

Jay Brannan is een Amerikaanse singer-songwriter en acteur die bekend werd met muziekfilmpjes op YouTube en MySpace. In het voorprogramma staat mr. a balladeer (Marinus de Goederen solo).

5 nieuw muziektalent

New Talent Night

Amsterdam: Pakhuis de Zwijger. Tijd: 19.00-23.00u. Gratis. www.streetlab.nl; www.blend.nl

Deze editie van de New Talent Night is gericht op aanstormende producenten, muzikanten, programmeurs en dj’s. Ongeveer twintig ‘masters’ uit het muzikale netwerk van Blend en Streetlab zitten samen met MassiveMusic klaar om adviesgesprekken te voeren met de talenten.