5 redenen om tv te kijken

1 docu

3Doc: Profiel van een loverboy

Ned.3, 20.30-21.25u.

Documentaire volgt vijf meisjes die slachtoffer werden van een loverboy en gaat ook in op rechtszaken tegen de loverboys.

2 romkom

Hitch

RTL5, 20.30-22.45u.

In moderne, maakbare tijden is het niet meer genoeg dat Cupido zijn pijlen afschiet. Date-doctor Hitch (Will Smith) leert de grijze muizen van Manhattan kussen en vleien. Liefde ligt niet in mensenhanden, wil deze film van debuterend scenarioschrijver Kevin Bisch en regisseur Andy Tennant eigenlijk zeggen, al komt-ie ook niet voor niets. Dat blijkt wel als flierefluiter Hitch zelf op vrijersvoeten moet. (Andy Tennant, 2005)

3 epos

Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back

RTL7, 20.30-23.00u.

Wordt wel gezien als het hart van de Star Wars-sage, en is een der lucratiefste Amerikaanse films aller tijden. Met Mark Hamill als Luke Skywalker, Harrison Ford als Han Solo en Carrie Fisher als prinses Leia. (Irvin Kershner, 1980)

4 debat

Lagerhuis verkiezingen 2010

Ned.1, 21.20-22.20u.

De oude groene bankjes van het Lagerhuis zijn weer van zolder gehaald; iedere week nemen er twee lijsttrekkers in plaats om, onder leiding van Paul Witteman en aan de hand van stellingen, te debatteren. Deze week: Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP).

5 boeken

Benali in boeken

Ned.2, 21.30-22.00u.

Abdelkader Benali praat met Ingmar Heytze over zijn dichtersgilde en met Manon Uphoff over de schilderijen van Pyke Koch.