Sport kort

Duitse stervoetballer Ballack moet wegens blessure WK afzeggen

Berlijn. Duitsland kan bij het WK voetbal in Zuid-Afrika niet beschikken over Michael Ballack (33). De aanvoerder is niet op tijd hersteld van de enkelblessure die hij zaterdag in de Engelse bekerfinale tussen zijn club Chelsea en Portsmouth opliep. Ballack kan op zijn vroegst over acht weken weer beginnen met trainen. Het WK begint op 11 juni. Voor bondscoach Joachim Löw is het wegvallen van Ballack een tegenvaller. De middenvelder is met 98 interlands een van de meest ervaren internationals. Ballack is zwaar aangeslagen. „Als je dit nieuws drie weken voor het eindtoernooi te horen krijgt, is dat erg bitter.” (ANP)

120 Gewonden bij titelfeest Barcelona

Barcelona. Het kampioensfeest van FC Barcelona is maandagnacht in mineur geëindigd. Na afloop van de feestelijkheden raakten relschoppers slaags met de politie. Ook werden er winkels geplunderd, branden gesticht en auto’s beschadigd. Er vielen 120 gewonden, onder wie 32 politieagenten. Er werden 104 mensen opgepakt. De ongeregeldheden begonnen na middernacht, toen de meeste supporters al huiswaarts waren gekeerd. Barcelona won de Spaanse titel door Real Valladolid op de laatste speeldag met 4-0 te verslaan. (ANP)

FBK Games en bond zoeken samen geld

Hengelo. De organisatoren van de FBK Games en de Atletiekunie bundelen de krachten in de jacht op een grote sponsor om de Nederlandse baanatletiek naar een hoger niveau te tillen. Beide partijen maakten dat gisteren in Hengelo bekend tijdens de presentatie van het deelnemersveld voor de Nederlandse Grand Prix-wedstrijd. Sinds het vertrek van hoofdsponsor Thales is het moeilijk om de begroting van de FBK Games (dit jaar zo’n 1,8 miljoen euro) rond te krijgen. (ANP)

Beroep Ribéry tegen schorsing afgewezen

Genève. De Franse voetballer Franck Ribéry ontbreekt zaterdag definitief bij de Champions League-finale tussen Bayern München en Internazionale. Het beroep van de speler van de Duitse kampioen tegen zijn schorsing van drie wedstrijden werd door het internationale sporttribunaal CAS afgewezen. Ribéry kreeg de rode kaart in de halve finale met Olympique Lyon. (ANP)

Coe in leidende rol bij WK-kandidaatsteam

Londen. Sebastian Coe is gisteren toegetreden tot het Engelse kandidaatscomité voor het WK voetbal in 2018. De oud-atleet, die ook voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Spelen in 2012 in Londen, is aangetrokken om met zijn goede naam de imagoschade te herstellen. Lord David Triesman nam afgelopen weekeinde ontslag als voorzitter nadat hij in opspraak was gekomen door in een privégesprek concurrenten Spanje en Rusland er van te beschuldigen scheidsrechters te zullen omkopen op het aanstaande WK in Zuid-Afrika. Triesman wordt als voorzitter opgevolgd door Geoff Thompson. (ANP)

Sprintzege Australiër Goss in etappe Giro

Cava De’Tirreni. De Australische wielrenner Matthew Goss heeft gisteren de negende etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De renner van HTC-Columbia was in de 188 kilometer lange etappe van Frosinone naar Cava De’Tirreni de snelste in een massasprint. Aleksandre Vinokoerov blijft leider in het algemeen klassement. Mark Cavendish won de eerste etappe van de Ronde van Californië. De Brit was in de massasprint te sterk voor de Argentijn Juan Jose Haedo. Cavendish leidt ook het algemeen klassement. (ANP)

Advocaat nu officieel bondscoach Rusland

Moskou. Dick Advocaat wordt definitief de nieuwe bondscoach van het nationale voetbalelftal van Rusland. De trainer volgt zijn landgenoot Guus Hiddink op. Dat meldde Sergei Fursenko, voorzitter van de Russische voetbalbond, gisteren tegenover het Russische persbureau RIA. (ANP)

Duitse schaatsbond breekt met Schouten

Liebenberg. Het contract van Bart Schouten als bondscoach van de Duitse mannenschaatsploeg wordt wegens tegenvallende resultaten bij de Winterspelen in Vancouver niet verlengd. Markus Eicher, die eerder de Duitse schaatsvrouwen trainde, wordt Schoutens opvolger. (ANP)

Babbel trainer van gedegradeerd Hertha

Berlijn. Markus Babbel is de nieuwe trainer van Hertha BSC, dat naar de tweede Bundesliga is gedegradeerd. De oud-international heeft een contract voor één jaar. (ANP)