op nrcnext.nl

Vuilnisbakkenjournalistiek

„Ik wil niet in een land leven waar ‘vuilnisbakkenjournalistiek’ normaal gevonden wordt”, schreef Alexander Pechtold gisteren in een open brief in de Volkskrant. Pechtold doelt op de eerste editie van het nieuwe politieke roddelblad Binnenhof over het privéleven van politici. Het tijdschrift is een samenwerking tussen Weekend, Royalty en HP/de Tijd, dat sinds vrijdag in de winkels ligt. Hoofdredacteur Jan Dijkgraaf van HP/de Tijd is duidelijk over zijn doel met het blad: geld verdienen.

Wie valt er nog meer af?

Nog drie weken en dan begint het WK voetbal. En langzaam wordt duidelijk wie mee zal gaan naar Zuid-Afrika. Opvallend: veel sterren zijn niet geselecteerd. Wie er bijvoorbeeld niet bij zijn: Ronaldinho, Ronaldo, Cambiasso, Adriano, Benzema, Zanetti, Totti, Pato, Van Nistelrooij en Ballack.

De definitieve selectie van het Nederlands elftal wordt pas over enkele dagen bekendgemaakt. Afgelopen weekeinde liet bondscoach Bert van Marwijk alvast weten dat hij van de voorlopige selectie Otman Bakkal (PSV), David Mendes da Silva (AZ) en Wout Brama (FC Twente) niet meeneemt. Op zich geen verrassende namen, maar wie zijn de volgende vier spelers die het niet halen?