Nieuw: de Pinokkiokikker

Je hebt van die dagen dat twee nieuwsfeiten samenkomen tot één onderwerp, of eigenlijk, tot één gevoel.

Zondagavond laat stierf Ronnie James Dio, zanger van de bands Dio, Rainbow en Black Sabbath. Dio was de zanger van de nummer-1-hit Love is All van Roger Glover. Dio zong de tekst van het lied, dat vooral bekend is van de videoclip uit 1975 met de gitaarspelende kikker.

Maandagochtend kwam er opnieuw een kikker voorbij in het nieuws, de langneuzige boomkikker die je op deze pagina’s ziet afgebeeld. Biologen hebben de Pinokkiokikker (wetenschappelijke naam Litoria sp. nov.) eind 2008 ontdekt in de afgelegen bossen bij het Fojagebergte op het Indonesische eiland Nieuw-Guinea.

Wat het betekent dat het nieuws over het overlijden van Dio en de ontdekking van de Pinokkiokikker binnen 24 uur bekend werden? Niets. Maar het is een excuus voor de redactie van nrc.next om na de grote vis van gistermorgen opnieuw een dier in deze rubriek af te beelden.

Luister naar de gitaarspelende kikker via nrcnext.nl/links