Kort nieuws Economie

Grontmij ziet markt stabiliseren

Amsterdam, 18 mei. Advies- en ingenieursbureau Grontmij heeft in het eerste kwartaal minder winst en omzet geboekt, maar wel de eerste tekenen gezien van stabiliserende markten. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Het bedrijfsresultaat daalde van 10 tot 8 miljoen euro. De omzet kwam uit op 185 miljoen euro vergeleken met 208 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2009. Grontmij liet weten stabilisatie te zien in de markten voor ontwerp en planning en water en energie. Bij transport en mobiliteit bleef de vraag sterk. De orderportefeuille van het bedrijf is de afgelopen maand verbeterd. (ANP)

Vodafone boekt hogere omzet

Maastricht, 18 mei. Telecomaanbieder Vodafone Nederland heeft over zijn gebroken boekjaar, dat liep tot 31 maart, een omzet behaald van 1,97 miljard euro. Dat is een stijging van 3 procent vergeleken met het voorgaande jaar. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Aan het eind van het boekjaar had Vodafone Nederland ruim 4,7 miljoen klanten, een daling met 2 procent. De Vodafone Group behaalde in het afgelopen boekjaar een omzet van 44,5 miljard pond (52 miljard euro), een stijging van 8,4 procent vergeleken met een jaar eerder. (ANP)

Draka houdt last van malaise bouw

Amsterdam, 18 mei. Kabelproducent Draka denkt pas in de tweede helft van 2010 te profiteren van betere marktomstandigheden. In de eerste maanden van dit jaar daalde het volume van de onderneming met 0,8 procent. Dit was onder meer een gevolg van het wegzakken van de bouwactiviteiten in Europa en een daling in de vraag naar koperen telecommunicatiekabels. Dat maakte Draka vandaag bekend. Draka verwacht dat het nettoresultaat in de eerste maanden tussen de 17 en 22 miljoen euro uitkomt. (ANP)