Bill Clinton moet WK voetbal naar VS halen

De Verenigde Staten heeft een sterke troef in handen die de plannen steunt om het WK naar eigen land te halen. Oud-president Bill Clinton is bereid gevonden om de WK-kandidatuur van de Verenigde Staten te promoten. Het land wil, net als Nederland en België in 2018 of 2022 de mondiale eindronde organiseren.

Eerder deze week presenteerden alle geïnteresseerde landen hun bidbook bij FIFA-voorzitter Joseph Blatter. Voor Nederland en België bezochten onder anderen Ruud Gullit, Johan Cruijff en Paul van Himst de FIFA-baas. Zij arriveerden per fiets, om te benadrukken dat het WK van 2018 of 2022 in de ‘lage landen’ milieuvriendelijk zal worden.

De lobby van de Amerikanen zal de komende maanden worden versterkt met Clinton. „Tijdens mijn reizen rond de wereld heb ik gezien hoe voetbal mensen bij elkaar kan brengen en hoe die sport het leven van mensen positief kan beïnvloeden”, sprak Clinton, die tot erevoorzitter van de WK-organisatie is benoemd. „Ik ben trots om de plannen van Amerika te steunen om het WK voetbal weer in ons land te houden.”

De wereldvoetbalbond FIFA bepaalt op 2 december waar de mondiale kampioenschappen van 2018 en 2022 worden gehouden. (ANP)