8 redenen om uit te gaan

1 theater

Ik weet van geen herinnering

Amsterdam: Rozentheater. T/m 20 mei, 22.00u. www.rozentheater.nl

‘Ik weet van geen herinnering’ werd door Timen Jan Veenstra geschreven als onderdeel van zijn afstuderen aan de dramaschrijfopleiding van de HKU. Het stuk verhaalt over Anna en Thom die met elkaar een onenightstand beleefden, en laat hun relatie zien vanuit drie verschillende invalshoeken. Ook op 24 mei te zien op het Festival a/d Werf in Utrecht.

2 muziek

Surfer Blood

Nijmegen: Merleyn. Tijd: 21.30u. Entree: 12 euro. www.doornroosje.nl

De indieband Surfer Blood werd opgericht door vijf studenten uit Palm Beach, Florida en de meeste nummers op hun debuutalbum, Astro Coast, zijn opgenomen in de slaapzaal van hun universiteit. Verwacht liedjes met pakkende melodieën in de traditie van Pavement, The Posies, Weezer, Nada Surf en Dinosaur Jr.

3 circus

Het Circus Der Gedachten

Amsterdam: Theater Carré. Tijd: 20.00u. www.circusdergedachten.nl

In het Circus Der Gedachten staat de grootsheid en het jammerlijke falen van de menselijke geest centraal. Ideeën en gedachten worden door o.a. theatermakers, uitvinders, ondernemers en wetenschappers vertaald naar absurdistische en surrealistische circusnummers.

4 muziek

Laura Jansen

Enschede: Atak. Tijd: 20.00u. Entree: 14-16 euro. www.atak.nl

Vorige maand moest de Nederlands-Amerikaanse zangeres Laura Jansen wegens de IJslandse vulkaanuitbarsting haar Nederlandse clubtour verschuiven. De nieuwe tourdata (18 t/m 30 mei) staan op haar MySpace.

5 dans & diner

Solo’s@theSea

Den Haag: Strandpaviljoen De Fuut. T/m 27 mei, 18.30u. Entree: 37,50 euro incl. diner. www.ddddd.nu

Het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division geeft jonge en meer ervaren dansers/acteurs/performers de kans om een solo of een monoloog te dansen. Tussen de solo’s geniet je van een driegangendiner.

6 muziek

GaBLé

Venlo: Perron 55. Tijd: 20.00u. Entree: 6 euro. www.perron55.nl

Het Franse trio GaBLé mengt hiphop, folk, elektronische samples en stemmen die van elders komen tot korte en grappige compacte songs.

7 tentoonstelling

Poster Park

Heerlen: Schunck*. T/m 27 juni. Gratis. www.glaspaleis.nl

‘Poster Park’ bestaat uit een kruising tussen beeldende kunst en hedendaagse popcultuur: bandposters. Bekende klassiekers en posters van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers voor bands worden in het trappenhuis van Schunck gepresenteerd.

8 theater

Drang speelt Bloederliefde

Den Haag: vMK13 De supermarkt. T/m 29 mei, 20.30u. www.drang.nl

In de thriller Bloederliefde, die wordt gespeeld in de voormalige supermarkt van een studentenflat De Struyck, onderzoeken vijf jonge theatermakers de zinloosheid van geweld onder kinderen en pubers.