Warm, zonnig

Eindelijk worden er weer een paar warme lentedagen verwacht met ook nog eens flink wat zon. De enige mindere dag van de week lijkt woensdag te worden.

Een uitbreidend hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan zorgt voor stabiel, droog en zonnig lenteweer. Omdat Nederland aan de flank van het gebied met mooi weer ligt, krijgt het oosten van het land woensdag toch nog last van een storing.

Na nog wat buien vandaag is het vannacht droog met in eerste instantie brede opklaringen. Later in de nacht vormt zich op meerdere plekken laaghangende bewolking. Landinwaarts kan het nog afkoelen naar 3 graden, langs de kust naar een graad of 6,7.

Morgen begint dus niet overal zonnig. Een voorkeursgebied is hierbij niet aan te geven.

Ook op zee ligt een gebied met lage wolken. Terwijl in de loop van de dag landinwaarts de zon steeds uitbundiger gaat schijnen, dreigt lage bewolking vanaf het water het land op te komen. Niet overal zal dit lukken, maar er zijn plekken aan zee waar het morgen tegenvalt met de zon.

De temperatuur komt morgen uit tussen 12 tot 13 graden aan zee (in de bewolking nog wat lager) en 16 graden in Limburg.

Woensdag volgt regen vanuit het oosten, maar na woensdag is het een aantal dagen droog en zonnig met op zaterdag temperaturen tot 23 graden.