Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

Eénvandaag. Reportage over Gert Jan Agtereek, organisator van Outreach Center Nederland. Hij weet de leden van zijn kerk in Leiden, een Pinkstergemeente, nog steeds te bewegen tot donaties aan of leningen voor verschillende projecten, die allemaal mislukken en waarbij het geld verdwijnt. Sinds 2003 leeft Agtereek als een luxe ‘koning’ in Kenia waar hij een Wereldkerk zou stichten. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Allochtonen vinden fietsen suf, zielig, niet cool en onveilig. De Raad voor Verkeer en Waterstaat wil dat veranderen, om het autogebruik onder allochtonen te verminderen. De directeur van fietsenfabriek Batavus vertelt over de pogingen een halalfiets te ontwerpen. Salaheddine Benchchiki (Ab en Sal) legt uit waarom iedere poging om de fiets bij Marokkanen populair te maken kansloos is. Verder wordt voor Rita Verdonk van TON een spontane ontmoeting geregeld. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova/Den Haag vandaag. Verslag over de Ecofin waar de positie van de euro wordt besproken en een gesprek met deelnemer Jan Kees de Jager, minister van Financiën. Reportage over de laatste ontwikkelingen in Bangkok. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Interviewer Coen Verbraak, die met het tv-programma Kijken in de Ziel de Zilveren Nipkowschijf 2010 won, vertelt over een tweede serie waar hij aan werkt, ditmaal met toptrainers als Guus Hiddink en Louis van Gaal. Ook te gast actrice Carice van Houten. Tafelheer Jan Mulder. Ned.3, 19.30-20.23u.

Knevel & Van den Brink. Eerste aflevering van nieuwe serie met onder anderen Ed Kronenburg, de leider van de Nederlandse delegatie in Libië die de oom en tante van Ruben begeleidde en zaterdag met hem terugvloog naar Nederland. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Radar. Consumentenprogramma. Onderzoek naar de meubelketen Seats and Sofas die adverteert met een wantrouwig makende aanbieding: bij een bank van 220 euro krijgt de klant er een elfdelig huishoudpakket geheel gratis bij. Broodrooster, waterkoker, stofzuiger, blender en ga zo maar door. Verder aandacht voor de woekerpolis met een verkapte overlijdensrisicoverzekering (ORV). Door deze constructie open te breken valt vaak veel geld te besparen. Ned.1, 20.30-21.15u.

Reporter international. Eerste deel van een vierdelige portrettenreeks van met Nederland bevriende machthebbers. In de aflevering Vladimir Poetin beschuldigen verschillende sprekers de Nederlandse regering ervan dat zij zich in de afgelopen jaren onvoldoende kritisch heeft opgesteld tegenover de Russische president Poetin, de huidige premier van Rusland. Dit om de belangen van Nederlandse energiebedrijven, zoals Shell in Rusland, niet in gevaar te brengen. Ned.2, 20.55-21.48u.

De slag om Brussel. Teun van de Keuken en Roland Duong trekken door Europa en doen verslag. Aflevering 5: Shopska Salade. De Bulgaren, lid van de EU, willen de vermaarde Shopska-salade laten registreren als Bulgaars streekproduct. De Serviërs, geen lid van de EU, zijn woest. De Shopska is van hen, maar als niet-Europeanen hebben zij geen poot om op te staan. Roland kookt met een Servische tv-kok en Teun eet een hapje mee met het oude Bulgaarse Shopi-volkje. Ze zingen een Shopskalied en drinken veel sterke drank. Ned.2, 22.50-23.20u.

documentaire

Belga Sport: Freddy Maertens – de comeback. In deze aflevering reconstrueert Belga Sport de onwaarschijnlijke terugkeer van Freddy Maertens aan de kop van het wielerpeloton in de zomer van 1981, na enkele compleet mislukte seizoenen. Met getuigenissen van Michel Pollentier, Roger De Vlaeminck, Francesco Moser, Beppe Saronni, Bernard Hinault en vanzelfsprekend Carinne Maertens, Freddy’s vrouw, zonder wie het er allemaal heel anders had uitgezien. Canvas, 21.10-22.05u.

Deliver us from evil. Documentaire van Amy Berg over pedofilie binnen de Amerikaanse katholieke kerk. Slachtoffers en ouders vertellen wat hun is overkomen. Canvas, 23.40-1.20u.

drama

Recht op recht. Eerste aflevering van een Belgische dramaserie over het advocatenkantoor Leducq & Partners in Brussel. Aflevering 1: Geschorst. Met Tuur Deweert, Stany Crets en Veerle Dobbelaere. Eén, 21.10-22.20u.