Sport kort

Profbokser Innocent onderuit in titelstrijd zwaar vedergewicht

HILVERSUM. Innocent Anyanwu is niet langer ongeslagen. De 27-jarige profbokser uit Wormerveer moest gisteren in de Dudok Arena in Hilversum zijn meerdere erkennen in de Portugees Antonio Joao Bento (33). De geboren Nigeriaan, die vorig jaar zijn Nederlandse paspoort bemachtigde, kon zich in de tiende ronde niet meer verdedigen. Daarop staakte de arbiter het gevecht, met als inzet de vacante Europese titel in het zwaar vedergewicht. Voor Innocent was het zijn eerste nederlaag in 23 profpartijen. Bento behaalde zijn 22ste zege in 32 duels. Vanaf de negende ronde sloeg de vermoeidheid toe bij Innocent, die voor het eerst werd gecoacht door oud-wereldkampioen Raymond Joval. Bento rook zijn kans en vloerde Innovent in de tiende ronde met een upper cut. De acht tellen rust waren onvoldoende. Na een kort offensief van Bento werd de partij gestaakt. (ANP)

Nadal langs Federer in tennisfinale Madrid

MADRID. Rafael Nadal heeft gisteren het tennistoernooi van Madrid gewonnen. De Spanjaard was voor eigen publiek op zijn favoriete ondergrond gravel te sterk voor de Zwitser Roger Federer: 6-4 en 7-6 (5). Nadal klimt door de zege naar de tweede plaats op de wereldranglijst, die wordt aangevoerd door Federer. Bij de vrouwen versloeg de Franse tennisster Aravane Rezai in de finale verrassend de Amerikaanse Venus Williams met 6-2 en 7-5. (ANP)

EK taekwondo: brons met gebroken hand

SINT-PETERSBURG. Dennis Bekkers heeft tijdens de Europese kampioenschappen taekwondo in Sint-Petersburg ondanks een gebroken hand de bronzen medaille behaald in de categorie tot 68 kilogram. Bekkers liep de kwetsuur op in de kwartfinale tegen de Fransman Yassine Belhadj, die hij in de verlenging won. Bekkers moest afzeggen voor de halve finales en zag de Turk Servat Tazegul later de finale winnen. Bekkers: „Komende week laat ik mijn hand onderzoeken. Ik hoop dat ik later dit jaar kan starten op het WK voor militairen.” (ANP)

Dressuurruiter Gal winnaar in München

MüNCHEN. Edward Gal heeft gisteren bij het internationale concours in München met Totilas de kür gewonnen. De Nederlandse dressuurruiter behaalde een score van 88,450 procent. Gal, die vrijdag al de Grand Prix op zijn naam had geschreven, verdiende 16.000 euro. Zijn landgenoot Adeline Cornelissen werd met Parzival tweede, voor de Duitse Isabell Werth met Warum. (ANP)

Badminton: China verovert Thomas Cup

KUALA LUMPUR. De Chinese badmintonners hebben gisteren in Kuala Lumpur de Thomas Cup veroverd. In de finale van de prestigieuze landenwedstrijd versloegen de Chinezen Indonesië met 3-0. Voor China was het de vierde opeenvolgende eindzege in de Thomas Cup. Bij de vrouwen won Zuid-Korea zaterdag verrassend de Uber Cup door in de finale het favoriete China met 3-1 te verslaan. (ANP)

Heerlen domineert tafeltennis Nederland

VEENENDAAL. In navolging van de vrouwen hebben ook de mannen van tafeltennisclub Heerlen de landstitel veroverd. Heerlen versloeg zaterdag in de finale van de voorjaarscompetitie Westa met 4-3. Heerlen was ook al de beste in de najaarscompetitie, waardoor het de algehele landstitel behaalde. De tafeltennissters van Heerlen werden voor de zesde keer op rij kampioen. (ANP)