PVV-strategie

Het PVV-hoofdkwartier een week geleden. De leider: „We zakken in de peilingen. We verliezen onze aanhang. Slechte zaak, zo vlak voor de verkiezingen.” De ploeg: „Mensen zeggen dat we niet democratisch zijn. Twijfelaars vallen hierover.” Het dwarse kamerlid: „Ik heb een plan. Ik heb toch al het imago van de stoute jongen, want als dit van Fleur of van Dion komt, gelooft niemand het. Als ik nou eens in een veel bekeken praatprogramma aankondig dat ik tegen jou in ga en van ons een echte partij wil maken met leden en zo, dan slaan we drie vliegen in één klap. We laten zien dat afwijken van Geert in de PVV wel mag. Onze twijfelaars krijgen hoop dat we op termijn een echte partij worden. Hoeven ze zich niet meer te schamen als ze zeggen dat ze voor ons zijn. En, heel belangrijk: we zijn weer terug in de media-schijnwerpers. Wie heeft het nummer van Pauw en Witteman?”

Het zou zomaar kunnen.

Jannet van der Hoek

Leiden

Brieven en opiniestukken (graag met woonplaats en telefoonummer) naar: opinext@nrc.nl

    • Jannet van der Hoek