op nrcnext.nl

Sleigh Bells-hype

Next-blogger Anke Meijer heeft, schrijft ze op het blog, de afgelopen maanden onder een virtuele steen geleefd. Ze had namelijk nog niet van de Sleigh Bells gehoord. En dat is ruim een half jaar te laat, aangezien The New York Times op 16 december 2009 al het volgende schreef: „Alexis Krauss, 24, and Derek Miller, 28, are making some punishingly loud and totally addictive electronic dance rock. If you haven’t heard them yet, maybe the Internet is not for you?” Ouch.

Het verhaal over het ontstaan van de band is in ieder geval schattig. Hij ontmoette haar toen hij haar en haar moeder serveerde in een restaurant. Hij – voorheen gitarist een post-hardcore band – raakte aan de praat met haar moeder en liet vallen dat hij op zoek was naar een zangeres. Moeder schoof direct haar dochter naar voren en het duo was geboren. Maar de echte vraag: is Sleigh Bells de hype waard?