Nederland kort

Gratis reizen door storing ov-chipkaart in Midden-Nederland

Utrecht. Busreizigers in Midden-Nederland konden gisteren het grootste deel van de dag gratis reizen. De ov-chipkaart werd in de bussen van Connexxion en het Utrechtse vervoerbedrijf GVU ten onrechte ‘niet geldig’ verklaard door de kaartlezers. Volgens een woordvoerder van Connexxion gaat het om een storing in de software. Reizigers mochten daarom hun reis gratis voortzetten. Volgens Connexxion lijken vooral de gebieden rond Utrecht en Amersfoort getroffen door de storing. Wat de oorzaak is van het probleem, is nog onduidelijk. Toen deze krant naar de drukker ging, was de storing nog niet verholpen. (ANP)

Protest tegen moskee: schaap opgehangen

Roosendaal. Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de gevel van een slooppand aan in Roosendaal een dood schaap opgehangen. Op de vacht van het schaap stond met groene verf de tekst „No Mosk” (geen moskee). Dat maakte de politie zaterdag bekend. Op het terrein van het slooppand is de bouw van een moskee voorzien. (ANP)

Politie bekeurt bijna honderd sportvissers

Dordrecht. De politie in Zuid-Holland heeft afgelopen weekeinde een groot aantal sportvissers bekeurd. Van de 199 gecontroleerde hengelaars kregen er 92 een boete. Ze werden betrapt op het vissen zonder vergunning, vissen met verboden aas en nachtvissen op karpers. Dat maakte de politie gisteren bekend. Het aantal overtredingen lag stukken hoger dan andere jaren. (ANP)