Na Spelen 'gewoon' werken bij Defensie

Een gebroken middenhandsbeentje in de kwartfinale betekende het einde van de EK taekwondo voor Dennis Bekkers (29). Toch won hij brons.

Dennis Bekkers uit Den Bosch heeft op de EK taekwondo in Sint-Petersburg een bronzen medaille gewonnen in de categorie tot 68 kilogram. In zijn kwartfinale tegen Fransman Yassine Belhadj brak Bekkers zijn hand, waardoor hij moest afzeggen voor de halve finale. Vanaf september behoort de taekwondoka niet meer tot de Defensie Topsport Selectie, maar het beveiligingssquadron waar hij deel van uitmaakt blijft hem ondersteunen.

Was dit een geslaagd toernooi?

„Ik heb er een dubbel gevoel aan over gehouden. Met het behalen van brons heb ik laten zien nog steeds bij de top te horen, maar ik was in vorm en had de finale kunnen bereiken. Meteen bij de eerste trapactie wist ik dat er iets niet goed zat in mijn hand, maar door de adrenaline kon ik door. Na de winst in de kwartfinale zag ik dat mijn knokkel naar beneden was geschoten en besloot ik niet door te gaan naar de halve finale.”

Wat is het mooiste aan taekwondo?

„Taekwondo is niet domweg tegen elkaar aan schoppen. Het spelelement is heel belangrijk. Bij de Europese top is iedereen goed; de kleinste details maken het verschil. Het mentale gedeelte, de tactiek, is van doorslaggevend belang. Mensen zeggen dat ik daar goed in ben. Ik kan effectief en slim vechten uit de counteraanval.”

Wat brengt de toekomst?

„Ik ben door bezuinigingen uit de topsportselectie gezet. Een keuze waar ik me bij neer moet leggen, al vind ik het jammer. Mijn squadron heeft me de ruimte geboden om op dezelfde manier door te blijven trainen. Ik train twee keer per dag in Papendal. Dat kan ik blijven doen tot de Spelen in 2012. Daarna is het mooi geweest. Dan ga ik gewoon werken bij Defensie.”

    • Daan Heijink