Kort nieuws voorpagina

Nieuw dieptepunt voor euro: laagste koers sinds 4 jaar

Amsterdam, 17 mei. De koers van de euro is verder gezakt als gevolg van aanhoudende onrust over de schuldenlast van veel eurolanden en de zorg dat drastische bezuinigingen ten koste gaan van de economische groei in Europa. De euro bereikte vanmorgen een nieuw dieptepunt van 1,2234 dollar, het laagste peil sinds april 2006. Dit jaar is de Europese munt al 14 procent gedaald tegenover de dollar, waarvan 7 procent alleen al deze maand. Pagina 9

Willem II in acute geldnood

Tilburg, 17 mei. Voetbalclub Willem II verkeert in acute financiële problemen. Het college van B en W van Tilburg besprak vanochtend een verzoek om financiële steun van de club, die de salarissen over mei en juni niet meer zou kunnen betalen. Pagina 11

Akkoord over cao, vuilnis opgehaald

Rotterdam, 17 mei. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de vakbonden hebben zaterdagochtend een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor alle 200.000 gemeenteambtenaren. Dit heeft een eind gemaakt aan de staking van de reinigers in Amsterdam en Utrecht. Pagina 7 (commentaar) en 9

Na hertelling geen andere uitslag Irak

Bagdad, 17 mei. De hertelling van de stemmen in de hoofdstad Bagdad heeft de verkiezingsuitslag in Irak niet veranderd: de partij van voormalig premier Allawi blijft de grootste. Pagina 4

Kritiek Pechtold op foto’s roddelglossy

Den Haag, 17 mei. Alexander Pechtold, partijleider van D66, beklaagt zich erover dat de inhoud van zijn vuilniszakken te zien is in het vorige week verschenen Binnenhof, een ‘roddelglossy’ over het privéleven van politici. Pechtold wil een discussie over de grenzen van de journalistieke vrijheid. Pagina 3 en 7 (commentaar)