Kort nieuws Sport

Duitse voetballer Ballack niet naar WK Zuid-Afrika

Berlijn, 17 mei. Duitsland kan bij het WK voetbal in Zuid-Afrika niet beschikken over Michael Ballack (33). Dat maakte de Duitse voetbalbond vandaag bekend. De aanvoerder is niet op tijd hersteld van de enkelblessure die hij zaterdag in de Engelse bekerfinale tussen zijn club Chelsea en Portsmouth opliep. Ballack kan op zijn vroegst over acht weken weer beginnen met trainen. Het WK begint op 11 juni. Voor bondscoach Joachim Löw is het wegvallen van Ballack een tegenvaller. Hij is met 98 interlands de meest ervaren international. (ANP)

Tennisfinale: Nadal wint van Federer

Madrid, 17 mei. Rafael Nadal heeft gisteren het tennistoernooi van Madrid gewonnen. De Spanjaard was voor eigen publiek op zijn favoriete ondergrond gravel te sterk voor de Zwitser Roger Federer: 6-4 en 7-6. Nadal klimt door de zege naar de tweede plaats op de wereldranglijst, die wordt aangevoerd door Federer. Volgende week maandag begint hij als topfavoriet aan Roland Garros in Parijs. Bij de vrouwen versloeg de Franse, in Iran geboren tennisster Aravane Rezai in de finale verrassend de Amerikaanse Venus Williams met 6-2 en 7-5. Rezai, de nummer 24 van de wereld, had ook al de Servische Jelena Jankovic en de Belgische Justine Henin verslagen. (ANP)

Boston begint goed in basketbalfinale

Orlando, 17 mei. De Boston Celtics zijn in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA goed begonnen aan de finale van de Eastern Conference. Orlando Magic werd gisteravond in het eerste duel verslagen: 88-92. Ray Allen was met 25 punten belangrijk voor Boston, dat in de slotfase bijna een voorsprong van twintig punten weggaf. Allen besliste het duel zes seconden voor het einde met twee rake vrije worpen. De winnaar van de best-of-seven speelt in de NBA-finale tegen de Los Angeles Lakers of de Phoenix Suns die vanavond aan de finale van de Western Conference beginnen. (ANP)

Dressuurruiter Gal beste in München

MüNCHEN, 17 mei. Dressuurruiter Edward Gal heeft gisteren met zijn paard Totilas bij het internationale concours in München de kür gewonnen. De Nederlander behaalde een score van 88,450 procent. Gal, die vrijdag al de Grand Prix op zijn naam schreef, verdiende 16.000 euro met zijn overwinning. Adelinde Cornelissen werd met Parzival tweede, voor Isabell Werth uit Duitsland met Warum. (ANP)

Badminton: China wint Thomas Cup

KUALA LUMPUR, 17 mei. De Chinese badmintonners hebben gisteren in Kuala Lumpur de Thomas Cup veroverd. In de finale van de prestigieuze landenwedstrijd versloegen de Chinezen Indonesië met 3-0. Voor China was het de vierde opeenvolgende eindzege in de Thomas Cup. Bij de vrouwen won Zuid-Korea de Uber Cup door China met 3-1 te verslaan. (ANP)

WK ijshockey: weer zege Zwitserland

MANNHEIM, 17 mei. De Zwitserse ijshockeyers blijven verrassen op het WKin Duitsland. De ploeg versloeg zaterdag in Mannheim in de tussenronde Tsjechië met 3-2. Een plek in de kwartfinales is daarmee nagenoeg zeker. Eerder baarde Zwitserland al opzien met een zege (4-1) op olympisch kampioen Canada. (ANP)

Heerlen domineert tafeltennisstrijd

VEENENDAAL, 17 mei. In navolging van de vrouwen hebben ook de mannen van tafeltennisclub Heerlen de landstitel veroverd. Heerlen versloeg zaterdag in de finale van de voorjaarscompetitie Westa met 4-3. Heerlen was ook al de beste in de najaarscompetitie, waardoor het de algehele landstitel behaalde. (ANP)