Inspectie sluit opnieuw praktijk neptandarts

De inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) heeft vorige week een tandartspraktijk in Barendrecht bevolen te sluiten. De inspectie trof iemand aan die zich voordeed als tandarts, maar daarvoor geen opleiding had. De ‘tandarts’ heeft zijn praktijk nu voor onbepaalde tijd gesloten.

De ‘tandarts’ boorde, legde vullingen aan, deed wortelkanaalbehandelingen en maakte röntgenfoto’s. Vorig jaar sloot de IGZ van hem al de praktijk ‘Maxima’, die vestigingen had in Zeist, Bloemendaal en Barendrecht. In Barendrecht zette hij zijn praktijk voort onder de naam Duradent, volgens de IGZ vanwege financiële problemen. Patiënten wisten niet dat de tandarts geen geschikte opleiding had. Ook waren de assistenten niet geschoold.

Vorige week sloot IGZ een praktijk in het Limburgse Echt.