De man en zijn vis

De man en zijn vis Felsohamor . Zoals Paris Hilton haar chihuahua vertroetelt, zo houdt deze man van zijn vis . Of zou hij zo kijken omdat het beest hem een geschikt maal lijkt, nu zijn keukenkastjes bij de overstroming zijn ondergelopen? Dorpen in het noorden van Hongarije werden gisteren getroffen door een overstroming van de rivier de Szinva, die door het noorden van het land loopt. De rivier trad buiten haar oevers door hevige regenval en stroomde een woonwijk binnen. Bewoners hadden nog geprobeerd om de overstroming met zandzakken tegen te gaan. De Szinva is 30 kilometer lang en begint in het Bükk-gebergte. In 1870 veroorzaakte de rivier een van de hevigste overstromingen in de 19de eeuw. Toen werd de stad Miskolc bijna helemaal verwoest en kwamen meer dan vierhonderd mensen om het leven. Vóór 1990 was de Szinva door de omliggende industrie erg vervuild, maar tegenwoordig is het water veel schoner. Dat blijkt wel uit het feit dat er nu veel vis in de rivier zwemt. Foto AP/ Bela Szandelszky A local resident carries a fish, just caught on a flooded street, in the village of Felsohamor, Hungary, Sunday, May 16, 2010. The local River Szinva burst its banks flooding residential areas which residents tried to protect with sandbags seen at rear. Several roads remain closed due to the heavy rains, unusual wet weather and swollen rivers causing floods throughout Hungary. (AP Photo/Bela Szandelszky) AP

Zoals Paris Hilton haar chihuahua vertroetelt, zo houdt deze man van zijn vis. Of zou hij zo kijken omdat het beest hem een geschikt maal lijkt, nu zijn keukenkastjes bij de overstroming zijn ondergelopen?

Dorpen in het noorden van Hongarije werden gisteren getroffen door een overstroming van de rivier de Szinva, die door het noorden van het land loopt. De rivier trad buiten haar oevers door hevige regenval en stroomde een woonwijk binnen. Bewoners hadden nog geprobeerd om de overstroming met zandzakken tegen te gaan.

De Szinva is 30 kilometer lang en begint in het Bükk-gebergte. In 1870 veroorzaakte de rivier een van de hevigste overstromingen in de 19de eeuw. Toen werd de stad Miskolc bijna helemaal verwoest en kwamen meer dan vierhonderd mensen om het leven.

Vóór 1990 was de Szinva door de omliggende industrie erg vervuild, maar tegenwoordig is het water veel schoner. Dat blijkt wel uit het feit dat er nu veel vis in de rivier zwemt.