7 redenen om uit te gaan

Women Inc.

1 politiek café

WOMEN Inc.

Amsterdam: Pakhuis de Zwijger. Tijd: 20.00-22.00u, inloop 19.30u. Gratis. www.womeninc.nl

De maandelijkse talkshow van Women Inc. gaat dit keer over de politieke stem van vrouwen en het maatschappelijke nut van emancipatie. Met o.a. Ingrid de Caluwé (VVD), Mirjam Sterk (CDA), Mariëtte Hamer (PvdA), Marianne Thieme (PvdD), Christa Meindersma (D66), Ineke van Gent (GroenLinks), Sadet Karabulut (SP) en Martine Vonk (CU).

2 jeugdtheater

Het Filiaal: Wiplala weer

Utrecht: Stadsschouwburg Utrecht. Tijd: 19.00. Leeftijd: v.a. 4 jaar. www.stadsschouwburg-utrecht.nl

Wiplala weer is gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt en gaat over een ‘tinkelend’mini-mannetje dat alles in de soep laat lopen. Muziektheatergezelschap Het Filiaal heeft er een eigentijdse musical van gemaakt vol liedjes, met zeven acteurs en een swingende band.

3 theaterfestival

HartsTocht

Heerlen, Tilburg, Breda, Den Bosch, Roosendaal. T/m 19 juni. www.hzt.nl

Het Zuidelijk Toneel presenteert HartsTocht, een reizend theaterfestival rondom thema’s als liefde, ouderdom, maatschappelijke betrokkenheid en passie. Centraal staat dit jaar de groots opgezette openluchtvoorstelling Amora, die in elke stad op een centrale plek wordt gespeeld.

4 musical

Musicals Gone Mad 2

Rotterdam: Oude Luxor Theater. Tijd: 20.00u. www.luxortheater.nl

De tweede editie van parodiemusical Musicals Gone Mad geeft weer een geheel eigen kijk op de bizarre wereld die musical heet. Cast: Casey Francisco (Miss Saigon), Rolf Koster (Rocky over the Rainbow), Marleen van der Loo (Elisabeth), Urvin Monte (Five Guys Named Moe), Cinthia de Neef (All Shook Up) en Jeroen Phaff (Jesus Christ Superstar). Presentatie: Richard Groenendijk.

5 kunstfestival

Nieuwe Maan Art Festival

Den Haag: Café Cremers. T/m 10 juni. www.cafecremers.nl

Jonge kunstenaars en kunstenmakers worden bij elkaar gebracht in café Cremers en mogen hun gang gaan met de beschikbare ruimte. Het getoonde werk hoeft aan maar één voorwaarde te voldoen: geen ‘heavy shit’. Verder tijdens het festival: veel (live) muziek, graffiti-artiesten, toneel en diverse workshops.

6 cd presentatie

Woost

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 20.15u. Entree: 7 euro. www.tivoli.nl

De rockband Woost bestaat uit Koen-Willem Toering, Gijs Coolen, Erik Harbers en Nicky Hustinx, die eerder speelden bij o.a.Coparck, Marike Jager en Roosbeef. Vanavond is de releaseparty van het nieuwe Woost album Six Minutes South, dat net is verschenen op Morning Coffee Records, het indielabel van Marike Jager.

7 singer-songwriters

SisoCity 2010

Eindhoven: Muziekcentrum Frits Philips. Tijd: 20.00u. Entree: 8 euro. www.muziekcentrum.nl

Singer-songwriters uit Eindhoven en omstreken presenteren zich vandaag alvast als opmaat voor het Naked Song Festival, dat op 29 mei plaatsvindt in Muziekcentrum Frits Philips.