5 redenen om tv te kijken

Catherina Zeta Jones als agente CATHERINE ZETA-JONES stars in Warner Bros. Pictures’ “Ocean’s Twelve.” (2004)

1 sterrencast

Ocean’s Twelve

SBS 6, 20.30 - 23.05u.

Ocean’s Eleven was een fijne film over een kraak. De sterrencast is gebleven, Soderbergh voerde weer de regie en het budget steeg van 85 miljoen naar 115 miljoen dollar, maar beter is het vervolg niet geworden. Er zitten meer praat- dan actiescènes in, maar de dialogen missen brille. Voor Nederlandse kijkers heeft de film een attractie: een deel is hier opgenomen, met een ingenieuze antiekroof aan een Amsterdamse gracht. Wie goed oplet herkent Jeroen Krabbé in de rol van slachtoffer. (Steven Soderbergh, 2004)

2 Peter R. de Vries

Waar is De Mol?

Veronica, 21.25 - 22.30u.

In dit reisprogramma,waarin Johnny de Mol elke week met bekende gasten naar het buitenland vertrekt, bezoekt hij vandaag Ghana met Peter R. de Vries. De Vries wil er zijn dochter Kelly bezoeken. Zij is daar bezig met de bouw van een opvanghuis voor weeskinderen.

3 bollywood

Try before you die

Ned. 3, 22.10 - 22.30u.

Sophie Hilbrand reist af naar India, voor een rol in een Bollywood-film. Ze ontmoet beroemde acteurs en regisseurs en ontdekt dat het er hier heel wat minder ‘glitter en glamour ’ aan toe gaat dan in Hollywood.

4 Europa

De slag om Brussel

Ned. 2, 22.50 - 23.20u.

Serie reportages over de vraag ‘Wat maakt Europa Europa’? Verslaggevers Teun van de Keuken en Roland Duong laten zien wat het betekent Europeaan te zijn. Ze laten de verscheidenheid van het oude continent zien en komen erachter dat er meer verschillen dan overeenkomsten zijn.

5 Cannes

Cannes Filmfestival 2010

Ned.2, 23.20 - 23.45u.

Verslag van de 63ste editie van van het filmfestival in Cannes. Daphne Bunskoek doet uitgebreid verslag van de rode loper en het filmaanbod in Cannes. Ze spreekt met acteurs, regisseurs en andere mensen uit de filmindustrie.

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 23