Zeker tien doden bij rellen Bangkok

Zeker tien doden bij rellen Bangkok Bangkok, 15 mei. Een demonstrant in Bangkok, geraakt door een kogel, wordt weggedragen door mededemonstranten. Bij confrontaties tussen het Thaise leger en de ‘rode shirts’ zijn sinds donderdagavond zeker tien doden en 125 gewonden gevallen. Een Canadese journalist verkeert in kritieke toestand. De rode shirts, die het aftreden van de regering-Abhisit eisen, verschansen zich al twee maanden in het centrum. Het geweld laaide op nadat de overgelopen generaal Khattiya Sawasdiphol in zijn hoofd werd geschoten. Foto Reuters Anti-government 'red shirt' protestors carry a man, who was shot during clashes with army soldiers, to safety past a destroyed vehicle near Bangkok's Lumpini Park on May 14, 2010. Thai troops battled anti-government protesters in central Bangkok on Friday attempting to seal off their encampment after an assassination attempt on a renegade general unleashed a new wave of violence. REUTERS/Adrees Latif (THAILAND - Tags: MILITARY CIVIL UNREST POLITICS) REUTERS