Steve McClaren 'de beste trainer'

Steve McClaren is door zijn collega’s uitgeroepen tot beste trainer van dit seizoen in het Nederlandse betaalde voetbal. De Brit, die FC Twente aan de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis hielp, is de eerste buitenlandse coach die de Rinus Michels Award krijgt. McClaren ontbrak gisteren bij de uitreiking in Tilburg.

De nieuwe trainer van het Duitse VfL Wolfsburg sprak de aanwezige trainers via een videoboodschap toe. „Ik heb bewust geen staf uit Engeland meegenomen, maar me aangepast aan hoe er in Nederland over voetbal wordt gedacht”, zei McClaren. „Om me daarin te verdiepen heb ik elke letter van het vakboek ‘Teambuilding als route naar succes’ van Rinus Michels, mijn ‘Godfather’, gespeld. Daarom ben ik zeer vereerd met de Rinus Michels Award.”

Leo Beenhakker werd door Guus Hiddink gehuldigd met een ‘Oeuvreprijs’ voor zijn hele trainersloopbaan. Die eer viel eerder Kees Rijvers, Piet de Visser, Wiel Coerver en Foppe de Haan te beurt. Beenhakker dankt de prijs aan zijn indrukwekkende carrière en de bijdrage die hij leverde aan de uitstraling van het Nederlands voetbal. (ANP)