Opgepompt

Lipfusion Lip Plump Color Shine

Zoenlippen, wie wil dat niet? De Lipfusion Lip Plumper belooft ze. Deze lipgloss bevat een technisch hoogstandje: minuscule, gedroogde collageenbolletjes. Die bolletjes kunnen door de huid van de lippen heen. Eenmaal onderhuids zwellen ze op, omdat ze in aanraking komen met lichaamsvocht. Net zoals een gedroogd worteltje in poedersoep opzwelt als je er kokend water bij doet. De medicijnman van NRC Handelsblad, Wim Köhler, kletst niet op zijn dijen om zoveel onzin – zoals ik had verwacht. „Het staat als een paal boven water dat atelocollageenbolletjes de huid passeren”, zegt hij. Daar is onderzoek naar gedaan. Maar het werkzame bestanddeel chondroïtine dat Lipfusion in de bolletjes heeft gestopt, noemt hij een kwakzalversmiddeltje. „Dus is een kwestie van alleen links of rechts smeren en dan kijken of er een asymmetrie ontstaat.”

Rechts Lipfusion, links Volume Shine Glacé van Nivea. De meeste collega’s zien geen verschil. Sommigen vinden rechts duidelijk dikker, een enkeling vindt links juist voller.

Maar niemand kan zien wat ik voel: mijn lippen prikken en branden alsof ik de hele nacht met een stoppelbaard heb gezoend.

Lipfusion Lip Plump Color Shine, € 38,00

    • Monique Snoeijen