Nederland is helemaal geen ex-kolonisator, dat blijkt nu

Nederland laat weer eens zijn ware gezicht zien. Ons land is een (ex)kolonisator die het beter weet dan wie dan ook, die zichzelf op de borst slaat en als zelfbenoemd gidsland (de muis die brulde) ieder met de vinger nawijst die anders meent te mogen denken. Rawagedeh krijgt vergoeding noch excuses.... want het is verjaard! Hoe bedenk je het. En 9.000 kilometer verderop krijgt een aantal voormalige (?) koloniale eilanden (Saba, Bonaire en Sint-Eustatius) van hun moederland abortus, homohuwelijk en euthanasie door de strot geduwd.... terwijl Nederland daar dertig jaar over heeft gedebatteerd en deze eilanden naar eer en geweten deze fenomenen niet willen. Niks mee te maken: wij Hollandse pummels weten het beter: slikken of stikken. Dat is het oh zo democratische Nederland. Democratisch, zolang je het met ze eens bent. Schande en schaamteloos!

Prof. dr. Gregor van der Burght

Bloemendaal

    • Prof. Dr. Gregor van der Burght