Minder koud

Het wil maar niet vlotten met het voorjaar. Hoewel de temperaturen de komende dagen langzaam iets oplopen, blijft het fris voor de tijd van het jaar. Volgens de klimaatboeken behoort het in de tweede helft van mei 17 of 18 graden te worden. De komende dagen wordt het 13 of 14 graden, na het weekeinde misschien 15 à 16 graden. Vooral het binnenland heeft te maken met hardnekkige bewolking. De kuststreek heeft meer kans op zon.

Vandaag en morgen blijft het op een enkele buitje na droog. Maandag trekt er naar alle waarschijnlijkheid een regenstoring over het land en klaart het in de middag in het westen weer op.

Vanaf woensdag neemt de onzekerheid toe. Door de positie van een uitloper van het Azorenhogedrukgebied en de activiteit van storingen in het oosten van het land nemen de regenkansen toe. Vandaag blijft het droog, op een enkel spetterbuitje in het binnenland na. De zon komt het best tot zijn recht aan zee. Landinwaarts is meer bewolking aanwezig. Door aanvoer van frisse lucht met een matige noordwestenwind blijft het kwik steken bij een magere 13 tot 14 graden.

Komende nacht wisselen wolken en opklaringen elkaar af en koelt het bij een matige noordwestenwind af naar 6 à 7 graden.

Morgen overdag is in het binnenland iets meer ruimte voor de zon en wordt het met een matige westenwind 15 of 16 graden.