Kort nieuws voorpagina

Jack de Vries (CDA) treedt af als staatssecretaris

Den Haag, 15 mei. Jack de Vries (CDA) is afgetreden als staatssecretaris van Defensie. Dat heeft hij gisteren bekendgemaakt. Hij trekt zich terug uit de politiek en zal daarom na de verkiezingen geen Tweede Kamerlid worden. Hij staat als vijftiende op de CDA-lijst. De Vries kwam in opspraak door een buitenechtelijke relatie met een naaste medewerker. Pagina 3

Geen radiodebat lijsttrekkers

Rotterdam, 15 mei. Het lijsttrekkersdebat dat zondag op Radio 1 zou worden gehouden, gaat niet door. Politieke partijen voeren ook dit weekend geen campagne uit piëteit met de slachtoffers van de vliegtuigramp in Tripoli en hun nabestaanden. Pagina 3

Beurzen gaan weer hard onderuit

Rotterdam, 15 mei. De internationale aandelenbeurzen zijn gisteren hard onderuitgegaan. De zorgen over de schuldencrisis in Europa leidden tot grote koersdalingen. Ook de olieprijs en de euro daalden. Beleggers vrezen dat het reddingsplan van de EU voor Griekenland onvoldoende zal zijn. Pagina 13

Megadeal van China in Nigeria

Abuja, 15 mei. China heeft met Nigeria een contract gesloten van 23 miljard dollar (18,5 miljard euro) voor de bouw van drie olieraffinaderijen en één petrochemisch complex. Het gaat om een van de grootste investeringen tot nu toe van China in Afrika. Pagina 15

Raemon Sluiter stopt met tennis

Rotterdam, 15 mei. Raemon Sluiter stopt met tennissen. Dat maakte de 32-jarige Rotterdammer gisteren bekend. Sluiter ondervindt te veel last van een geïrriteerde pees in de rechterelleboog. Pagina 10

WK zonder Bakkal, Mendes en Brama

Hoenderloo, 15 mei. De middenvelders Otman Bakkal (PSV), David Mendes da Silva (AZ) en Wout Brama (FC Twente) gaan niet mee naar het WK voetbal in Zuid-Afrika. Bondscoach Bert van Marwijk heeft hun gisteren meegedeeld dat ze niet tot de selectie van 23 man zullen behoren. Nog vier spelers moeten afvallen. Pagina 11