Kort nieuws Sport

Australiër Lloyd wint zesde etappe van Giro d’Italia

MARINA DI CARRARA, 15 mei. De Australische wielrenner Matthew Lloyd heeft gisteren de zesde etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De renner van Omega Pharma-Lotto bereikte in Marina di Carrara solo de finishlijn. Hij had iets meer dan een minuut voorsprong op de Zwitser Rubens Bertogliati. De etappe ging van Fidenza naar Marina di Carrara, over 172 kilometer. De Duitser Danilo Hondo won enkele seconden later de sprint van het peloton. De Italiaan Vincenzo Nibali behield de roze leiderstrui. Lloyd en Bertogliati plaatsten al na 45 kilometer hun demarrage. Op de laatste klim, naar Bedizzano, schudde de Australiër zijn vluchtgezel van zich af en soleerde hij naar de overwinning. (ANP)

Nadal en Federer in halve finale Madrid

MADRID, 15 mei. Rafael Nadal heeft zich gisteren verzekerd van een plaats in de halve finales van het tennistoernooi in Madrid. De Spanjaard ontdeed zich met 6-1 6-3 van de Fransman Gael Monfils. Nadal treft in de halve eindstrijd zijn landgenoot Nicolas Almagro, die met 6-3 6-1 van de Oostenrijker Jurgen Melzer won. Roger Federer haalde ook de laatste vier. De Zwitser versloeg de Let Ernests Gulbis met 3-6 6-1 6-4. Bij de vrouwen haalde de Amerikaanse Venus Williams de laatste vier door een zege op de Australische Samantha Stosur. Williams won met twee keer 6-3. Ze speelt nu tegen de Israëlische Shahar Peer. De Franse tennisster Aravane Rezai bereikte verrassend de halve finales door de als zevende geplaatste Servische Jelena Jankovic met 7-5 6-4 te verslaan. Rezai treft in de halve eindstrijd de Tsjechische Lucie Safarova, die van de Russin Nadia Petrova won. (ANP)

Scheidsrechters voor WK bekend

RIJSWIJK, 15 mei. De wereldvoetbalfederatie FIFA heeft gisteren bekendgemaakt welke scheidsrechters op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika actief zullen zijn. Daartoe behoren onder meer de Belg Frank De Bleeckere en de Engelsman Howard Webb. De FIFA stuurt 30 scheidsrechters naar het WK, hoewel het aanvankelijk van plan was om 24 arbiters te benoemen. Twee landen mogen twee arbiters afvaardigen naar het wereldkampioenschap. De FIFA selecteerde de Nieuw-Zeelanders Peter O’Leary en Michael Hester evenals de Mexicaanse scheidsrechters Benito Archundia en Marco Rodriguez. Europa levert de meeste arbiters, tien. De lijst met 30 scheidsrechters: Wolfgang Stark (Dui), Frank De Bleeckere (Bel), Howard Webb (Eng), Stephane Lannoy (Fra), Roberto Rosetti (Ita), Olegario Manuel Benquerença (Por), Martin Hansson (Zwe), Massimo Busacca (Zwi), Alberto Undiano (Spa), Viktor Kassai (Hon), Mohamed Benouza (Alg), Koman Coulibaly (Mal), Eddy Maillet (Sey), Jerome Damon (ZAf), Yuichi Nishimura (Jap), Sudkhiddin Mohd Salleh (Mal), Khalil Al Ghamdi (SAr), Rawschan Irmatow (Oez), Joel Aguilar (ESa), Carlos Batres (Gua), Benito Archundia (Mex), Marco Rodriguez (Mex), Michael Hester (NZe), Peter O’Leary (NZe), Hector Baldassi (Arg), Carlos Simon (Bra), Pablo Pozo (Chl), Oscar Ruiz (Col), Carlos Amarilla (Par) en Jorge Larrionda (Uru). (ANP)

Trainer Leonardo vertrekt bij Milan

MILAAN, 15 mei. Leonardo vertrekt na dit seizoen als trainer van AC Milan. Dat maakte de Braziliaan gisteren bekend. De mededeling van Leonardo kwam niet onverwacht. Hij had een verschil van inzicht met clubeigenaar Silvio Berlusconi, die zich onlangs al liet ontvallen op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Leonardo is bezig aan zijn eerste seizoen bij AC Milan. Met nog één speelronde te gaan staat de club derde, op twaalf punten achterstand van Internazionale. (ANP)

Clijsters mist Roland Garros

BRUSSEL, 15 mei. Kim Clijsters moet Roland Garros aan zich voorbij laten gaan. De Belgische tennisster heeft te veel last van de voetblessure die ze vorige maand in het Fed Cup-duel met Estland opliep. Ook de Rus Nikolai Davidenko doet niet mee. De nummer zes van de wereld heeft een polsblessure. Hij was vorig jaar kwartfinalist en haalde in 2005 en 2007 de halve eindstrijd. (ANP)

Zege Van Hummel

DOULLENS, 15 mei. Kenny van Hummel heeft gisteren de eerste etappe van de Ronde van Picardië op zijn naam gebracht. De Nederlandse wielrenner van Skil-Shimano versloeg na een wedstrijd over 181 kilometer van Boue naar Doullens de Brit Ben Swift en de Japanner Fumiyuki Beppu in de sprint. Van Hummel draagt vandaag de leiderstrui. (ANP)