Kort nieuws Binnenland

Dader ‘Enschede’ bedreigde zijn slachtoffers vaker

Enschede, 15 mei. De vermoedelijke dader van de moord op twee vrouwen en een kind donderdag in Enschede had ongeveer zes jaar lang een relatie met een van de vrouwen. Aan de relatie kwam ongeveer een half jaar geleden een einde. De man heeft de vrouw meermalen met de dood bedreigd. Half april reed hij met een auto op de vrouw en het kind in. Op 4 mei werd hij opgepakt door de politie omdat de situatie escaleerde. Het Openbaar Ministerie gaat nu bekijken of politie en justitie er wel goed aan hebben gedaan de man vrij te laten. (ANP)

Jongens voetballen met 4-meikrans

Zaltbommel, 15 mei. De politie in Zaltbommel stelt een onderzoek in naar jongens die donderdagavond voetbalden met een herdenkingskrans bij de Joodse begraafplaats in Zaltbommel. De krans was daar op 4 mei tijdens dodenherdenking neergelegd. Een getuige waarschuwde de politie. Toen die arriveerde, kozen de jongens het hazenpad. De politie kon hun namen achterhalen, maar zoekt meer getuigen. (ANP)

Moordzaak in 3D-reconstructie

Ansterdam, 15 mei. Justitie laat de moord op de Amsterdamse crèchehoudster Arzu Çakmakçi-Erbas in 3D verfilmen door een bedrijf in Engeland. De reconstructie van de moord gebeurt op basis van diverse getuigenverklaringen en zal ieders standpunt laten zien. Het Openbaar Ministerie wil de visualisatie van de moord gebruiken tijdens de rechtszaak tegen Nevzat K., de enige overgebleven verdachte in de zaak. (ANP)

Hennepkwekerij in Naardens bastion

Naarden, 15 mei. In een van de bastions van de vestingstad Naarden is gisteren een hennepkwekerij aangetroffen. Een wijkagent ontdekte zes kweekbedden in de kanonkelder van Bastion Nieuw Molen. Vier ervan telden zo’n 600 hennepplanten. De kelder is direct ontruimd. De politie onderzoekt hoe de kwekerij in de historische kelder kon bestaan. Er zijn geen daders aangehouden. (ANP)

Alberto Stegeman in hoger beroep

Amsterdam, 15 mei. SBS6 en programmamaker Alberto Stegeman hebben hoger beroep aangetekend tegen het besluit van de rechter in Amsterdam, die verbood om in een aflevering van Undercover in Nederland in het geheim gemaakte beelden van een malafide paardenhandelaar uit te zenden. Dit heeft het tv-station, dat het programma later alsnog uit wil zenden, gisteren meegedeeld. (ANP)

Dode gevonden in Nijmeegse woning

Nijmegen, 15 mei. In een woning aan de Vossenlaan in Nijmegen is donderdagavond een dode man aangetroffen. De politie houdt rekening met een misdrijf, aldus een woordvoerder gisteren. De politie is bezig met forensisch en buurtonderzoek. Twintig rechercheurs zijn op de zaak gezet. De identiteit van het slachtoffer is niet vrijgegeven. (ANP)