Knutselen

Knutselen goed ding Pam Asselbergs De naam makedo (‘maak maar, doe maar’) is bedoeld als aansporing om anders te kijken en meer te spelen. Makedo is leuk. De basis bestaat uit drie fraai ontworpen verbindinkjes: een knalblauwe plastic punaise, een zwart scharnier en een minizaagje. Ze zijn te koop in een koker met zeventig stuks (25 dollar). Met dit gereedschap kunnen kinderen van alles maken: hutten, kostuums, poppenhuizen – van materiaal dat normaal in de prullenbak belandt. De verbindingen zijn sterk genoeg om dik karton, stukken plastic, textiel of restjes leer met elkaar te verbinden. En daarna weer uit elkaar te halen om er opnieuw iets van te maken. Hergebruik van zoveel mogelijk restmateriaal maakt dit speelgoed ook nog eens duurzaam en dus helemaal van nu. Daarom is dit ontwerp onlangs genomineerd door Treehugger, een organisatie die duurzame ontwerpen stimuleert. Inmiddels zijn voor scholen educatieve programma’s ontwikkeld en zijn ook gepensioneerden er druk mee. Makedo geeft statiegeld op alle onderdelen die weer worden ingeleverd. Meer over makedo op makedo .com.au Spelen met karton, plastic en andere restjes

De naam makedo (‘maak maar, doe maar’) is bedoeld als aansporing om anders te kijken en meer te spelen. Makedo is leuk. De basis bestaat uit drie fraai ontworpen verbindinkjes: een knalblauwe plastic punaise, een zwart scharnier en een minizaagje. Ze zijn te koop in een koker met zeventig stuks (25 dollar).

Met dit gereedschap kunnen kinderen van alles maken: hutten, kostuums, poppenhuizen – van materiaal dat normaal in de prullenbak belandt. De verbindingen zijn sterk genoeg om dik karton, stukken plastic, textiel of restjes leer met elkaar te verbinden. En daarna weer uit elkaar te halen om er opnieuw iets van te maken.

Hergebruik van zoveel mogelijk restmateriaal maakt dit speelgoed ook nog eens duurzaam en dus helemaal van nu. Daarom is dit ontwerp onlangs genomineerd door Treehugger, een organisatie die duurzame ontwerpen stimuleert. Inmiddels zijn voor scholen educatieve programma’s ontwikkeld en zijn ook gepensioneerden er druk mee. Makedo geeft statiegeld op alle onderdelen die weer worden ingeleverd.

Meer over makedoop makedo.com.au

    • Pam Asselbergs