Jakarta claimt coup verijdeld te hebben

akarta claimt coup verijdeld te hebben Jakarta, 15 mei. De Indonesische politie zegt met invallen deze week op verschillende plaatsen een islamitisch complot om de president te vermoorden en een staatsgreep te plegen te hebben voorkomen. Vijf verdachten werden gedood, drie werden gevangen genomen. Volgens een politiewoordvoerder, gisteren, zouden moslimfundamentalisten van plan zijn geweest analoog aan de aanslag op Mumbai in 2008 buitenlanders in hotels te doden. De aanslag zou plaatshebben op 17 augustus, bij de viering van de nationale onafhankelijkheidsdag. In totaal zijn bij anti-terreuracties sinds februari 58 verdachten gearresteerd. Dertien anderen werden gedood. Foto Reuters Anti-terror police stand guard in front of a house during a raid in Sukoharjo, Central Java May 13, 2010. Indonesian police arrested three more people in Central Java on Thursday, a day after five terrorists suspects were killed in two separate raids in Indonesia on Wednesday, police and local media reported, as part of a wider hunt for members of an Islamist group linked to hotel bombings in Jakarta last year. REUTERS/Andry Prasetyo (INDONESIA) REUTERS