Front page

Front page mooi volgens Arjen Ribbens Op een verwegstrand onder een strakblauwe lucht in een twee dagen oude Telegraaf lezen dat het in Nederland pijpenstelen regent, de formatie van een nieuw kabinet moeizaam verloopt en de AEX 5 punten is gestegen, het geeft de burger-op-vakantie moed. En dan steekt onverwachts een zuchtje wind op en wil de krant opstijgen. Het Zweedse designcollectief Front heeft een lectuurbak ontworpen voor Kartell, de Italiaanse fabrikant van goedkope kunststofmeubels. De vier vrouwen van Front spelen graag een spel met de conventies. Van een levensgroot plastic paard maakten ze een schemerlamp, ratten lieten ze het patroon in een rol behangpapier knagen. De lectuurbak voor Kartell doopten ze Front page . Een dubbele woordspeling. Want niet alleen een verwijzing naar hun eigen naam, maar ook naar de kleuren waarin de bak in de loop van het jaar leverbaar zal zijn: het rood van de voorpagina van Time Magazine, het geel van National Geographic en het roze van de Financial Times Prijs ongeveer € 100

Op een verwegstrand onder een strakblauwe lucht in een twee dagen oude Telegraaf lezen dat het in Nederland pijpenstelen regent, de formatie van een nieuw kabinet moeizaam verloopt en de AEX 5 punten is gestegen, het geeft de burger-op-vakantie moed. En dan steekt onverwachts een zuchtje wind op en wil de krant opstijgen.

Het Zweedse designcollectief Front heeft een lectuurbak ontworpen voor Kartell, de Italiaanse fabrikant van goedkope kunststofmeubels. De vier vrouwen van Front spelen graag een spel met de conventies. Van een levensgroot plastic paard maakten ze een schemerlamp, ratten lieten ze het patroon in een rol behangpapier knagen.

De lectuurbak voor Kartell doopten ze Front page. Een dubbele woordspeling. Want niet alleen een verwijzing naar hun eigen naam, maar ook naar de kleuren waarin de bak in de loop van het jaar leverbaar zal zijn: het rood van de voorpagina van Time Magazine, het geel van National Geographic en het roze van de Financial Times

Prijs ongeveer € 100

    • Arjen Ribbens