film

The Prince and the Showgirl (Laurence Olivier, 1957, VS). Behalve Shakespeare-adaptaties voor het witte doek, regisseerde acteur Olivier ook nog deze sprankelende romantische komedie met Marilyn Monroe. Met als achtergrond de kroning van George V in het Engeland van 1911 speelt Olivier een bureaucratische groothertog die verliefd wordt op het Amerikaanse revuemeisje Monroe. BBC 2, 13.30-15.25u. Scene uit de film The Prince and the Showgirl (1957) Foto: Dr. Macro

Kruistocht in spijkerbroek (Ben Sombogaart, 2006, NL/B/ Lux/D). Hartstochtelijke, eigenzinnige zij het wat haastige verfilming van de beroemde jeugdroman van Thea Beckman. Zeventienjarige Dolf raakt verzeild in de Middeleeuwen en treft daar ware vriendschap en opoffering.Ned.3, 15.30-17.30u.

Lista de espera (Juan Carlos Tabío, 2000, Cuba/Spanje). Satirische komedie met magisch-realistische inslag van de regisseur van Fresa y chocolate en Guantanamera. Passagiers wachten in een afgelegen busstation dagenlang vergeefs op vervoer.Canvas, 22.05-23.50u.

Blue Steel (Kathryn Bigelow, 1989, VS). Gewelddadige genrefilm brengt New Yorkse politieagente Jamie Lee Curtis in verlegenheid over haar identiteit in een mannenwereld en over het plezier dat ze beleeft aan de macht van een revolver. Verrassend freudiaanse en feministische film noir.RTL 8, 22.50-0.55u.