film

Kruistocht in spijkerbroek (Ben Sombogaart, 2006, NL/B/ Lux/D). Hartstochtelijke, eigenzinnige zij het wat haastige verfilming van de beroemde jeugdroman van Thea Beckman. Zeventienjarige Dolf raakt verzeild in de Middeleeuwen en treft daar ware vriendschap en opoffering.Ned.3, 15.30-17.30u.

Lista de espera (Juan Carlos Tabío, 2000, Cuba/Spanje). Satirische komedie met magisch-realistische inslag van de regisseur van Fresa y chocolate en Guantanamera. Passagiers wachten in een afgelegen busstation dagenlang vergeefs op vervoer.Canvas, 22.05-23.50u.

Blue Steel (Kathryn Bigelow, 1989, VS). Gewelddadige genrefilm brengt New Yorkse politieagente Jamie Lee Curtis in verlegenheid over haar identiteit in een mannenwereld en over het plezier dat ze beleeft aan de macht van een revolver. Verrassend freudiaanse en feministische film noir.RTL 8, 22.50-0.55u.