binnenkijken bij Paul Arkwright

Fotograaf Thijs Wolzak kijkt wekelijks binnen in een bijzonder huis.

Paul Arkwright , de Britse ambassadeur in Den Haag. Foto Thijs Wolzak

Wie Paul Arkwright, de Britse ambassadeur in Den Haag.

Waarom Arkwright dient sinds deze week een nieuwe Britse premier, de Conservatieve leider David Cameron.

Waar In de Rode Kamer, de ontvangstruimte voor kleinere gezelschappen in Arkwrights residentie aan het Plein 1813 in Den Haag. Arkwright noemt het „een voorrecht in deze historische omgeving te wonen – met veel mogelijkheden voor de kinderen om verstoppertje te spelen”.

Opvallend Rechts achter aan de muur een portret van Charles II, koning tussen 1649 en 1685. De plafondschildering is van de Amsterdamse schilder Jacob de Wit, uit 1753.

Arkwright: „In kamers als deze houden we verschillende ontvangsten: van officiële diners tot informele ontmoetingen tussen Nederlanders en Britten. De sfeer verandert met de aard van de bijeenkomst. Tijdens een receptie kwamen onze kinderen een keer verkleed als schapen naar beneden. Dat zal ik niet snel vergeten.”

    • Thijs Wolzak