Zonniger

Na een periode van overwegende bewolking verbetert het weer de komende dagen. Eerst profiteren de kustregio’s het meest van de zon, maar geleidelijk aan komen ook het midden en het oosten van Nederland aan de beurt.

Verschillende stromingspatronen maakten het weer van de afgelopen tijd moeilijk te doorgronden. Aan de grond kwam de lucht vanuit het noorden, terwijl hoger in de atmosfeer het weer vanuit het zuiden zijn opmars maakte.

Vanaf zondag komt het weer eenduidig vanuit het westen met betere omstandigheden en minder koude lucht. Een addertje onder het gras zou kunnen zijn een lagedrukgebied net ten oosten van het land, maar naar verwachting blijft dit gebied buiten de landsgrenzen.

Vannacht zijn er vooral in het westen weer brede opklaringen met temperaturen lokaal dichtbij nul. In het oosten is het nog aanzienlijk bewolkt.

Morgen lijkt op vandaag met vooral veel zon in de kustregio’s. Verder landinwaarts is meer bewolking aanwezig, vooral langs de oostgrens. Op de meeste plekken is het droog bij maxima van 12 tot 14 graden en een zwakke tot matige noordwestenwind.

Meer zon is er op zondag, maar maandagnacht en -ochtend trekt er een regenstoring over het land. Vanaf dinsdag volgt een aantal mooie dagen met maxima rond 17 graden.