Tien jaar na de vuurwerkramp

Tien jaar na de vuurwerkramp Enschede. De vuurwerkramp die tien jaar geleden in Enschede plaatsvond is gisteren herdacht. Naar schatting ruim duizend belangstellenden woonden de ingetogen bijeenkomst bij. Burgemeester Peter den Oudsten liet weten dat „iedereen in Enschede hoopt dat de raadsels rondom de ramp worden opgelost”. De burgemeester doelde daarmee op het nieuwe onderzoek – dat deze week werd aangekondigd – van het Openbaar Ministerie en de politie naar de oorzaak van de ramp. Foto Herman Engbers 13-05-2010 Enschede Nederland. In de enschedese wijk Roombeek wordt bij het monument aan de Tollenstraat herdacht dat het tien jaar geleden is dat de vuurwerkfabriek 'se Fireworks' explodeerde. NA afloop vban het officiele gedeelte lopen geinterresseerden en betrokkenen naar het monumentje. foto Herman Engbers