Rampenjournalistiek

Wim de Bie twittert over het overactieve ochtendblad: Sinds enige tijd kunnen BN’ers vastleggen dat zij hun lichaam na overlijden beschikbaar stellen aan De Telegraaf. Een trouwe lezer schrijft naar dit weblog: Zelfs de opvang van de vliegramp door JPB en Verhagen wordt zakelijk onder woorden gebracht en telkens alleen emotioneel toegelicht met:  “in en

Wim de Bie twittert over het overactieve ochtendblad:

Sinds enige tijd kunnen BN’ers vastleggen dat zij hun lichaam na overlijden beschikbaar stellen aan De Telegraaf.

Een trouwe lezer schrijft naar dit weblog:

Zelfs de opvang van de vliegramp door JPB en Verhagen wordt zakelijk onder woorden gebracht en telkens alleen emotioneel toegelicht met:  “in en in triest”. Wéér een bewijs van hun menselijke tekortkomingen. Het is een onhandige vertoning zonder werkelijk diepgevoeld medeleven met alle betrokkenen. Alleen staatssecretaris Bijleveld vertelt vanuit haar hart en met begrip voor de slachtoffers en omstanders.
Bovendien worden er feiten verzwegen. Op welke carrier hadden de passagiers geboekt? Op de KLM of op de  Libische maatschappij? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat mensen op die laatste carrier boeken als ze met de kinderen op reis gaan. Ik ken niemand die dat zou aandurven.
Dus: hoe zijn die passagiers op die carrier terecht gekomen? Is de eventuele omwisseling van machine  KLM naar Afriqiyah in Johannesburg de oorzaak van de ‘zoekgeraakte’ passagierslijst?
Daar naar is onderzoek dringend gewenst.

    • Marc Chavannes