PAS VERSCHENEN

boekomslag Het Frankrijk van de Tour van Jeroen Wielaert

Pearl Abraham: Hemelse golven (American Taliban). Vert. Sjaak de Jong, Meulenhoff, 318 blz. € 19,95

Roman van de in Israël geboren Amerikaanse schrijfster Pearl Abraham (1960) over een jongen van liberale, welgestelde ouders en zijn zoektocht naar spiritualiteit die uitmondt in een fascinatie voor de islam.

Ian Buruma: God op zijn plaats. Het kruispunt van religie en democratie (Taming the Gods. Religion and Democracy on Three Continents). Vert. Suzan de Wilde, Atlas, 158 blz. € 18,50

De Nederlands-Amerikaanse essayist Ian Buruma over de verhouding tussen religie en democratie. ‘Buruma is een extreme aanhanger van gematigdheid [...]. Deze levenshouding zet Buruma ten volle in wanneer islam en het Westen aan de beurt komen’ (Ben Knapen in Boeken 03.04.10).

Ton Lemaire: De val van Prometheus. Over de keerzijde van de vooruitgang. Ambo, 376 blz. € 24,95

Pleidooi van antropoloog en filosoof Ton Lemaire voor vrijwillige eenvoud, een herwaardering voor het kleinschalige en lokale.

Annemarie Oster: Een vrouw om achterna te reizen. Nijgh & Van Ditmar, 224 blz. € 17,50

Schrijfster Annemarie Oster over haar relatie met haar moeder de actrice Ank van der Moer.

Heleen van Royen: De naaimachine. Heleen van Royen/FBM uitgevers, 186 blz. € 12,50

Keuze uit eerdere columns over moederschap; plus nieuw werk.

Jean Sasson, Najwa & Omar bin Laden: Mijn leven met Osama. Opgroeien in de schaduw van terreur (Growing Up Bin Laden). Vert. Edzard Krol, A. W. Bruna, 402 blz. € 19,95

Het dagelijks leven van Osama bin Laden beschreven door zijn eerste vrouw en vierde zoon. ‘Growing up Bin Laden is een fascinerend boek [...]De vraag dringt zich op in hoeverre het de realiteit weerspiegelt. Maar de herinneringen van Najwa en Omar maken een redelijk waarachtige indruk [...] ook door het respect voor Bin Laden dat erin doorklinkt. (Carolien Roelants in Boeken, 05.03.10).

Hans van Vuuren: The Outsiders. Beat Legends. Photo Sound Book. Centertainment, 192 blz. € 22,50

Historisch document in woord en beeld van de legendarische Amsterdamse popgroep inclusief een cd.

Jeroen Wielaert: Het Frankrijk van de Tour. De Arbeiderspers/Het Sporthuis, 494 blz. € 34,95

Reisgids en cultuurgeschiedenis van de bekendste wielerronde. Bij uitgeverij AmstelSport verscheen van Peter Leissl de geïllustreerde uitgave: De legendarische beklimmingen van de Giro d’Italia. Van Abetone tot Zoncolan (Die Legendären Anstiege des Giro d’Italia, Vert. Aad Janssen, 320 blz. € 29,90) en bij Atlas het Wielerwoordenboek van Wim van Rooy, Fons Leroy & Sam van Rooy (282 blz. € 19,90).

Gijs IJlander: Wildzang. Cossee, 270 blz. € 19,90

Rijk geworden met vakantiehuizen aan de Portugese kust keert een ondernemer terug naar Nederland voor de verkoop van zijn ouderlijk huis. Roman over het veranderde Nederlandse landschap.