Overige films

Just Friends (Roger Kumble, 2005, VS). Komedie wil een hart onder de riem steken van mensen die te dik zijn: jullie zijn leuker dan al die arrogante, mooie dunne mensen! Voormalige dikkerd (Ryan Reynolds) keert, als afgeslankte en succesvolle muziekproducent terug naar het gat waar al zijn vrienden en familie nog wonen en waar hij eertijds niet de kans kreeg iets moois te beginnen met Amy Smart. BBC1, 0.45-2.15u.

Sangre (Amat Escalante, 2005, Mexico/Frankrijk). Debuut van de Mexicaan Escalante (1979). Boetedoening en mechanische seks spelen een hoofdrol. Niet een verhaal van oorzaak en gevolg is de drijvende kracht achter de film, maar de mise-en-scène. Weinig montage, veel lang aangehouden shots die nog even blijven staan als de hoofdpersonen al uit het kader zijn verdwenen. De hoofdpersonen – een portier en zijn vrouw – als de archetypen van de moderne uitgebluste mens. Ned.2, 0.15-1.40u.

Spies Like Us (John Landis, 1985, VS). Uit losse sketches opgebouwde spionagekomedie brengt cinefiele hommage aan de melige The Road to...-films van Bing Crosby, Bob Hope en Dorothy Lamour. De stuntelende CIA-employés Chevy Chase en Dan Aykroyd raken betrokken in een complot om Russische kernraket te kapen. Morgen, Net 5, 14.35-16.40u.