op nrcnext.nl

Twitteraar achter de tralies

Zinloos twitteren kan niet hard genoeg bestraft worden. Zeker nu Google tweets heeft opgenomen in de zoekresultaten. Daarom worden de Britse autoriteiten geprezen voor de arrestatie en veroordeling van de 26-jarige Paul Chambers, voor wat hij zelf een ‘silly tweet’ noemt. Wat wil het geval? Paul had op 5 januari zijn dag niet. Was er een ramp gebeurt? Nee, allerminst: Paul baalde omdat het sneeuwde en daardoor liep zijn vakantievlucht, die pas over een week zou gaan, gevaar. Dus wat doet een twitteraar dan? Juist, die deelt zijn gevoelens met andere digitale flapuits. „Shit! Robin Hood Airport is gesloten”, tikte hij in op zijn iPhone. „Jullie hebben een week om de boel op orde te krijgen. En anders blaas ik het vliegveld op.” Op 13 januari kreeg Paul bezoek van de antiterreurpolitie.