Ook klaar voor het WK

Ook klaar voor het WK Kwaggafonten. Dit zijn Emely Masemola (rechts) en haar zus Phumzile Masamola (links), samen met Emily Jtyana. Ze zijn lid van de Zuid-Afrikaanse Ndebele-stam in Kwaggafonten, zo’n 165 kilometer ten noorden van Johannesburg. De twee stamleden links en rechts dragen de traditionele kleding voor gehuwden. Het meisje in het midden draagt de kleding die gedragen wordt door vrijgezelle vrouwen. Het logo van Nike op de kleding van Emily Jtyana heeft vast iets te maken met het WK voetbal, dat volgende maand begint in Zuid-Afrika. De verwachting is dat supporters de Ndebele-stam en andere stammen in het land zullen bezoeken op dagen dat er niet gespeeld wordt. Foto AFP/ Alexander Joe CORRECTING INFO AND IDENTIFICATION
South African Ndebele tribe women Emely Masemola (R) and her sister, Phumzile Masemalo (L), pose with Emily Jtyana with the traditional attire for married (L and R) and single women in Kwaggafonten on May 11, 2010 about 165 Km north of Johannesburg, one month before the start of the 2010 Fifa World Cup. The Ndebele tribe is one of the many tribes that fans of the World Cup will be able to visit on off days. AFP PHOTO / Alexander Joe
AFP

Dit zijn Emely Masemola (rechts) en haar zus Phumzile Masamola (links), samen met Emily Jtyana. Ze zijn lid van de Zuid-Afrikaanse Ndebele-stam in Kwaggafonten, zo’n 165 kilometer ten noorden van Johannesburg.

De twee stamleden links en rechts dragen de traditionele kleding voor gehuwden. Het meisje in het midden draagt de kleding die gedragen wordt door vrijgezelle vrouwen.

Het logo van Nike op de kleding van Emily Jtyana heeft vast iets te maken met het WK voetbal, dat volgende maand begint in Zuid-Afrika.

De verwachting is dat supporters de Ndebele-stam en andere stammen in het land zullen bezoeken op dagen dat er niet gespeeld wordt.