Leuk!

Hoe leefden de Maya’s?

Leiden In de tentoonstelling Maya 2012 mysteries van een eeuwenoud volk mogen kinderen in de wereld van de Maya’s stappen. Wie waren zij en hoe zag hun wereld eruit? Wie waren hun koningen? Hoe berekenden zij de tijd? In 2012 bereikt de Maya-kalender een belangrijk nulpunt. Het einde van de wereld of een groot feest? Kinderen kunnen ook zelf aan de slag: kleuren en een bouwplaat maken, luisteren naar een verhaal of het balspel van de Maya’s doen.

Steenstraat 1, Leiden. Inl 071-5168800 & www.volkenkunde.nl

Buitenspeelplaats

Baarn Op zondag 16 mei van 10u30-17u is de Buitenspeelplaats van Kasteel Groeneveld open. Er zijn avontuurlijke speurtochten met workshops voor kinderen van 4-12 jr. Kinderen kunnen vuurtjes stoken, vlotten bouwen, ganzen hoeden en sporen zoeken.

Inl www.kasteelgroeneveld.nl

Dansen met Makiko Ito

Amsterdam…Een leeuw sluipt door de zaal, daagt uit om mee te sluipen, de ruimte te verkennen – vreemde klanken, beweging, licht en schaduw… Makiko Ito en andere dansers, danseressen en musici brengen voor het laatst dit seizoen een interactieve dans- en muziekperformance ‘om mee te doen’ voor kinderen en hun ouders.

Entree gratis – Donaties welkom. Za 15 mei, 15-16u30, Maarten Luther Kerk, Dintelstraat 134, Amsterdam. Inl www.luthersamsterdam.nl/maartenlutherkerk