Kort nieuws Sport

Handbal: VOC en Volendam winnaars bekertoernooi

ALMERE. De handbalsters van VOC uit Amsterdam hebben voor het tweede jaar op rij de nationale beker veroverd. De landskampioen was gisteren tijdens de eindstrijd in het Topsportcentrum van Almere in de finale te sterk voor E&O: 27-23. Bij rust leidde de ploeg uit Amsterdam al met 12-10. Laura van der Heijden, volgend jaar in de Bundesliga actief bij VfL Oldenburg, was de meest productieve speelster bij VOC met negen treffers. Loïs Abbingh en Thorey Rosa Stefansdottir maakten beiden negen treffers voor E&O. Bij de mannen won Volendam de beker door in de finale Aalsmeer te verslaan met 30-25. Eerder won die club al de Supercup en de BeNeLiga en Volendam maakt ook nog kans op de landstitel. Morgen staat het eerste duel van de finaleplay-offs met E&O op het programma.(ANP)

Ruiter Raijmakers tweede in La Baule

LA BAULE. De Nederlandse springruiter Piet Raijmakers jr. is bij de openingsrubriek van het internationale evenement in La Baule op de tweede plaats geëindigd. Hij kwam met Chanelly iets meer dan een halve seconde tekort voor de overwinning in de Prix Echo (1,45 meter). Raijmakers bleef foutloos met een tijd van 63,86 seconden. Alleen de Amerikaan McLain Ward, met zijn paard Pjotter van de Zonnehoeve, dook daaronder: 63,25. Vincent Voorn eindigde op de derde plaats. Vandaag staat in de Franse badplaats La Baule de eerste wedstrijd van het seizoen om de Nations Cup op het programma. (ANP)

Tennisser Nadal naar kwartfinale in Madrid

MADRID. Tennisser Rafael Nadal heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales van het Masters-toernooi van Madrid. De 23-jarige Spanjaard troefde in de derde ronde de Amerikaan John Isner af: 7-5 en 6-4. Hij speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van de partij tussen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez en de Fransman Gaël Monfils. Op de nieuwe wereldranglijst, die maandag verschijnt, staan de Amerikaanse zussen Serena en Venus Williams op één en twee. Venus verzekerde zich woensdag van de tweede plaats door de kwartfinales te bereiken van het WTA-toernooi in Madrid. Het is zeven jaar geleden dat de Williams- zussen de bovenste twee plaatsen van de mondiale ranking innamen. (ANP)

Francis, ex-coach Ben Johnson, overleden

TORONTO. Op 61-jarige leeftijd is woensdag in een ziekenhuis in Toronto de beruchte voormalig atletiekcoach Charlie Francis overleden. De 61-jarige Canadees leed aan kanker. Hij streed vijf jaar tegen de ziekte. Francis was jarenlang trainer-coach van sprinter Ben Johnson, die bij de Olympische Spelen van Seoul (1988) goud won op de 100 meter. Hij moest kort daarna zijn gouden medaille en zijn wereldrecord inleveren nadat bij hem sporen waren aangetroffen van anabole steroïden (stanozolol). Francis bekende nadien schuld voor een Canadese onderzoekscommissie. Hij had Johnson de verboden middelen verstrekt. De Canadese atletiekbond schorste hem daarop levenslang. (ANP)